Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Àlvar García rep el premi Mussol de Sant Quirze i Ràdio Barcelona i la Fundació La Marató de TV3 comparteixen el de Mussol de l’any

Primer acte del 23è Aplec del Mussol


Àlvar García rep el premi Mussol de Sant Quirze i Ràdio Barcelona i la Fundació La Marató de TV3 comparteixen el de Mussol de l’any

El lliurament dels premis Mussol de Sant Quirze i Mussol de l’Any ha obert els actes de la 23a edició de l’Aplec del Mussol de Sant Quirze del Vallès. L’activista social Àlvar García Trabanca ha rebut el premi Mussol de Sant Quirze, atorgat per unanimitat pel ple de l’Ajuntament, a partir de la candidatura formulada per uns 130 ciutadans del municipi.

De la seva banda, Ràdio Barcelona, l’emissora degana de l’Estat espanyol, que enguany celebra el seu 90è aniversari, i la Fundació La Marató de TV3, han compartit el premi de Mussol de l’Any, atorgat per l’Ateneu de Sant Quirze. El lliurament dels Mussols ha tingut lloc en un acte celebrat a la Sala Història de La Patronal, plena de gom a gom per a l’ocasió.

Àlvar García (Badajoz, 1931), un històric de la lluita sindical durant el franquisme i després i actualment vinculat a diversos moviments socials i solidaris, ha recollit el guardó amb un al·legat en pro del compromís contra la injustícia i la desigualtat que ha recordat que es produeixen a la nostra societat, i més en l’actual crisi.

De la seva banda, en nom de La Marató de TV3 han rebut el guardó compartit de Mussol de l’any el seu director, Lluís Bernabé, i el director de Televisió de Catalunya Edicions i del Disc de la Marató, el santquirzenc Àngel Lacalle. Tots dos han enaltit el sentit solidari que Catalunya mostra des de fa 23 edicions amb La Marató i la recerca científica que se’n beneficia. Lacalle, en particular, ha recordat que “cada any sento un orgull enorme del meu poble quan veig la xifra que s’hi ha recaptat”. Lluís Bernabé, pel seu costat, ha explicat que La Marató origina més de 2.000 activitats arreu de Catalunya, en les quals participen un milió de persones.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, ha fet una intervenció en la qual ha destacat la trajectòria i el compromís d’Àlvar García: “És un lluitador infatigablen i desinteressat, que fa que jo mateixa i moltíssimes persones considerem una sort i un orgull haver-lo conegut i haver compartit molts moments amb ell. L’alcaldessa ha afegit, en relació a La Marató, que “és un exemple de la solidaritat i de la capacitat de mobilització del nostre país, fins i tot en èpoques difícils com la present”. I pel que fa a Ràdio Barcelona, Montserrat Mundi, ha felicitat l’emissora per “una trajectòria tan dilitada en el món tan canviant dels mitjans de comunicació”.

La Garriga, Ciutat Mussola


És costum de l’Aplec del Mussol convidar una altra població, com a Ciutat Mussola. La distinció ha recaigut enguany en el municipi de La Garriga (Vallès Oriental). El primer tinent d’alcalde del seu Ajuntament, Joan Esteban, ha intervingut en l’acte de La Patronal. A més, aquest diumenge, la tradicional fira d’artesans al Parc de Les Morisques inclourà la possibilitat de degustar i adquirir alguns dels productes típics d’aquesta població.