Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Els mussols, protagonistes de la 23a edició de l’Aplec del Mussol de Sant Quirze

És una de les festes més tradicionals i estimades del poble


Els mussols, protagonistes de la 23a edició de l’Aplec del Mussol de Sant Quirze

Els mussols, en els més diferents formats i sobre els més diversos suports, han estat els protagonistes, com és tradició, de l’Aplec del Mussol de Sant Quirze del Vallès, que enguany ha arribat a la 23a edició. És una de les festes més tradicionals i estimades del poble.

Una vintena de paradetes van instal·lar-se aquest diumenge, 19 d’abril, al Parc de les Morisques, venent tota mena d’objectes inspirats en els mussols o agafant la seva imatge com a element de disseny.

Com és costum, també, les pastisseries locals van posar a la venda els típics mussolets, unes pastes amb la figura d’un mussol, elaborades amb mantega, nous i sucre.

La quitxalla va participar també en el Concurs de Dibuix amb figures relacionades amb l’au observadora. Els guanyadors d’aquesta edició han estat els següents:

Categoria de 3 a 5 anys
Primer premi: Carla Sánchez
Segon premi: Guillem Morales
Tercer premi: Òscar Sánchez

Categoria de 6 a 9 anys

Primer premi: Nadine Hübner
Segon premi: Maria Garcia
Tercer premi: Sara Samir

Categoria de 10 a 12 anys
Primer premi: Ariadna Granados
Segon premi: Rita Salvatella
Tercer premi: Paula Vilardell


Els premis de Mussol de Sant Quirze i de Mussol de l’Any

El dia abans, dissabte 18 d’abril, es va celebrar el primer acte de l’Aplec: el lliurament dels premis de Mussol de Sant Quirze i de Mussol de l’Any. El primer, atorgat per l’Ajuntament de Sant Quirze, ha recaigut en l’activista social Àlvar García. El segon, que concedeix l’Ateneu de Sant Quirze, ha estat compartit per Ràdio Barcelona, amb motiu del seu 90è aniversari, i per la Fundació La Marató de TV3. Trobareu més informació de l’acte de lliurament en aquest enllaç.

 

Vegeu aquí un àlbum fotogràfic dels actes de l'Aplec.

Vegeu aquí un vídeo de l'acte de lliurament dels premis.