Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Les obres del Parc de Can Feliu començaran la propera setmana

Una inversió de 231.813 euros donarà nova vida a una de les grans zones verdes del municipi


Les obres del Parc de Can Feliu començaran la propera setmana

La reforma del Parc de Can Feliu començarà la setmana vinent. Les obres han estat adjudicades a l’empresa local Construcast 2000 per un import de 231.813 euros. Aquesta actuació preveu donar a aquesta zona verda un major ús familiar, per a infants i joves, d’acord amb el resultat d’un procés de participació impulsat per l’Ajuntament. Un procés que va comptar amb nombroses aportacions dels santquirzencs i les santquirzenques, i que entre d'altres qüestions proposaven completar instal·lacions i mobiliari urbà amb més llum, més jocs infantils, zones i itineraris de running, etc.
 
Aquesta remodelació del Parc de Can Feliu és finançada en bona part per la per la Diputació de Barcelona. Els treballs serviran per donar nous usos al recinte i donar-li una vida renovada, així com resoldre algunes problemàtiques, com la convivència entre persones i gossos. En concret, paral·lel·lament a la reforma del parc, es construirà en la zona propera al recinte firal un espai de 25.000 metres quadrats per a lleure i socialització dels gossos.
 
El Parc de Can Feliu ocupa una superfície de 54.000 metres quadrats i és, junt amb el Parc de les Morisques, una de les dues grans zones verdes del municipi. Amb aquesta reforma serà un espai més obert i més segur i es facilitarà l'ús familiar.
 
Les barraques de Festa Major segurament hauran de celebrar-se en una ubicació alternativa
 
Molt probablement, les Barraques de la Festa Major no podran celebrar-se al Parc de Can  Feliu. Les obres de reforma del recinte, que començaran en els propers dies, es prolongaran fins al darrer trimestre de l’any tant pel seu volum com per la necessitat de consolidar la vegetació de nova plantació - i la festa major és a finals d'agost-.
 
Justament per això, s'estan buscant zones alternatives que siguin factibles des d'un punt de vista tècnic i de seguretat. Les propostes seran presentades a la Comissió de Festes, i allà es debatrà i es decidirà quina és la millor opció.
 
En aquests darrers anys, des de la regidoria de Joventut, i en col·laboració amb la regidoria de Cultura, s’ha potenciat la programació juvenil per Festa Major (barraques). S’ha buscat el diàleg amb la Coordinadora de Barraques i l’Ajuntament ha assumit les despeses de seguretat, equip de so, generadors, serveis portàtils i la major part de la programació musical. En els darrers anys han actuat grups locals sorgits del Concurs de formacions de Sant Quirze, també finançat por l’Ajuntament de Sant Quirze, o el grup santquirzenc AlQuadrat i també formacions de renom com l’Orquestra Mitjanit, Orxata Sound System o Brams.
 
Enguany, l’Ajuntament farà una proposta de possibles ubicacions de les Barraques 2015 amb la voluntat de seguir apostant per una programació jove i de qualitat per Sant Quirze del Vallès. Aquest espai intentarà solucionar una de les majors problemàtiques amb què es trobava el parc de Can Feliu, la seguretat i el vandalisme. L’Ajuntament és conscient que els problemes de seguretat i vandalisme que han patit les Barraques en aquests darrers anys no tenen res a veure amb els col·lectius de joves que formen la Coordinadora de Barraques. L’objectiu de l’Ajuntament és que la gent jove de Sant Quirze del Vallès gaudeixi de propostes d’oci nocturn sense patir i amb total seguretat.