Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L'Ajuntament de Sant Quirze aprova un fons per cobrir despeses escolars de les famílies que ho necessitin

Dotat amb 11.000 euros, cobrirà tant adquisició de material i llibres com sortides educatives


L'Ajuntament de Sant Quirze aprova un fons per cobrir despeses escolars de les famílies que ho necessitin

La junta de govern local de Sant Quirze del Vallès ha aprovat la creació d'un fons per ajudar les famílies que ho necessitin a fer front a despeses escolars, com l'adquisició de llibres i material o la participació en sortides educatives. Aquest fons, dotat amb un total d'11.000 euros, s'aplicarà durant el curs 2015-2016 i té la finalitat de garantir l'escolarització plena dels infants de 3 a 16 anys.

Dels 11.000 euros, 4.000 es destinaran a llibres i material escolar i els altres 7.000 , a les sortides educatives.


Podrà optar a aquests ajuts qualsevol família amb infants amb aquestes edats que durant el curs escolar 2015-2016 cursin algun dels cicles educatius obligatoris: segon cicle d'educació infantil, primària o secundària obligatòria. Caldrà que els alumnes i les famílies estiguin empadronats al municipi i que estudiïn en centres educatius públics.

La concessió d'aquests ajuts estarà sotmesa al nivell d'ingressos de la unitat familiar, la seva situació sociofamiliar i la correcta escolarització de l'infant, que caldrà documentar en el moment de fer la sol·licitud. Els barems de puntuació s'estableixen en les bases de la convocatòria, que també ha aprovat avui la junta de govern local.

El termini per presentar les sol·licituds comença aquest 29 d’abril i estarà obert fins el proper 15 de maig. Cal fer la sol·licitud a les oficines d’atenció ciutadana, mitjançant un formulari específic.

L'ajut que sigui aprovat en cada cas serà lliurat directament a l'escola on estudiï l'alumne. Les famílies el rebran en espècie (material, llibres, sortides…) i assumiran la diferència de preu que pugui existir. L'ajut no podrà superar en cap cas l'import de la despesa subvencionada.

La regidora de Benestar i Família de l'Ajuntament de Sant Quirze, Míriam Casaramona, explica que “amb aquests ajuts volem atendre tota mena de situacions familiars que dificulten una bona escolarització dels nostres infants”. Casaramona afegeix que “aquests problemes no són nous, però la crisi els ha agreujat i n'ha fet aflorar d'altres. Tant els uns com els altres han de trobar una resposta de l'Administració, sobretot si és la més propera, perquè no pot desentendre's de les dificultats de la ciutadania”.

Podeu accedir a tota la informació per sol·licitar l'ajut aquí:

Sol·licitud d'ajuts a l'escolaritat

T
ràmits relacionats: Ajuts de menjador escolar del Consell Comarcal