Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

La Nit de l’Empresa reconeix l’empresa santquirzetenca Raspalls Tècnics Isidro Torras

L’acte esdevé un homenatge a la constància dels emprenedors que es converteixen en empreses de referència i amb una tradició centenària


La Nit de l’Empresa reconeix l’empresa santquirzetenca Raspalls Tècnics Isidro Torras

La IV edició de La Nit de l’Empresa de Sant Quirze s’ha convertit, aquest 4 de maig, un homenatge públic a la constància i la tenacitat dels emprenedors que esdevenen companyies de referència amb una tradició centenària, sense perdre el caràcter familiar fundacional. Aquest reconeixement s’ha personalitzat en l’empresa santquirzetenca Raspalls Tècnics Isidro Torras, la principal fabricant espanyola de raspalls per usos industrials i professionals.

Xavier Torras, actual director de l’empresa, ha pres la paraula en l’acte per explicar la transformació de la seva activitat i la tenacitat, “fins i tot la tossuderia”, amb que van canviar de producte, sense canviar de sector. “Fèiem pinzells artístics, però la competència xinesa ens va empenyer cap als pinzells d’ús industrial”, ha narrat. Avui en dia, la major part de maquinària que neteja la via pública a les ciutats del país porta raspalls fabricats per aquesta empresa a Sant Quirze.

Altres raspalls d’Isidro Torras són usats a la indústria siderúrgica, l’automoció, la fabricació d’electrodomèstics, el sector tèxtil, la joieria, els cuirs adobats, la construcció, l’envasat i fins i tot les cerveseres.

En La Nit de l’Empresa han participat altres empreses centenàries catalanes, que han explicat als assistents la seva experiència. Han coincidit a destacar el punt d’agosarament necessari per tirar endavant un projecte empresarial i la tenacitat per perseverar fins a l’èxit, però també han apuntat que és imprescindible tenir una bona idea i capacitat d’adaptació, així com oferir qualitat.

De la seva banda, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha fet una intervenció en la qual ha recordat que a Sant Quirze hi ha instal·lades 400 empreses, “amb una antiguitat mitjana de 18 anys, la qual cosa, sent una mitjana, és indicativa del seu arrelament”.

Montserrat Mundi ha afegit que “des que sóc alcaldessa, fa vuit anys, tant jo com el meu equip de govern hem tingut clar que a les empreses els ho havíem de posar fàcil. Perque se n’instal·lessin aquí de noves, com perquè continuessin les que ja hi eren”. I això és “perquè tenir empreses és bàsic perquè hi hagi treball i ocupació”.

 

Foto: L'alcaldessa, lliurant el reconeixement a Xavier Torras, actual director de l'empresa honorada.

Àlbum fotogràfic de la Nit de l'Empresa 2015