Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

L’atur torna a caure a Sant Quirze durant el mes d’abril, i ja és només del 9%

El nombre de persones sense feina al municipi queda en 932, 33 menys que el mes anterior


L’atur torna a caure a Sant Quirze durant el mes d’abril, i ja és només del 9%

L’atur va tornar a baixar a Sant Quirze del Vallès durant el mes d’abril i se situa ja en un 9%, després de perdre tres noves dècimes. Actualment, hi ha registrades com a desocupades 932 persones, 33 menys que el mes anterior.

Aquesta nova reducció de l’atur es deu al bon comportament de tots els sectors econòmics, excepte en el cas dels aturats sense ocupació anterior. Especialment positiva ha estat l’evolució de l’ocupació en els serveis relacionats amb l’empresa, així com la construcció i la indústria.

Cal retrocedir prop de cinc anys per trobar unes dades d’atur com aquestes, que comencen a semblar les d’abans de la crisi. És més, ja fa més de sis mesos que la desocupació a Sant Quirze s’ha consolidat per sota del 10% i del miler d’aturats, dues xifres psicològiques que va costar trencar. La variació interanual, d’abril de 2014 a abril de 2015, també és molt significativa: en aquest període l’atur ha caigut un 13,1%.

Sant Quirze confirma també una situació millor que la major part de municipis del seu entorn i del país. Davant del seu 9% d’atur, al Vallès Occidental ha estat del 15,4%; a Catalunya, del 14,1%; i a l'Estat espanyol, del 18,6%.

Al març, a Sant Quirze han baixat l’atur masculí com el femení, que es queden en un 6,9% (abans un 7,3%) i en un 11,3% (abans l’11,6%), respectivament. Aquest abril hi hagut sense feina 368 homes (387 al març) i 564 dones (578 al març).

Per segments d'edat, els aturats menors de 25 anys són 40 (5,1%); els que tenen entre 25 i 44 anys, 375 (7,1%); i els més grans de 45 anys, 517 (12,2%). Baixa en tots els segments d’edat.

Els sectors amb millor comportament han estat gairebé tots, excepte els serveis al consumidor i les persones sense ocupació anterior. L’agricultura i les persones sense feina anterior són els sectors en els quals ha crescut l’atur al llarg del darrer any.

En canvi, on més baixa l’atur aquest març és la construcció d’immobles i les activitats especialitzades de la construcció, seguides pel comerç a l’engròs i al detall.

 

Més informació