Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Increment del perill d’incendi forestal a causa de la situació meteorològica

S’aconsella extremar totes les precaucions i evitar les situacions que puguin provocar un foc


Increment del perill d’incendi forestal a causa de la situació meteorològica

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la direcció general de Medi Natural i Biodiversitat, alerta de la previsió d’un progressiu increment del perill d’incendi forestal des de demà i fins dissabte. Entre les comarques amb una afectació parcial d’aquesta previsió hi ha el Vallès Occidental i, lògicament, els municipis amb una important massa de bosc, com és el cas de Sant Quirze del Vallès.

Catalunya està afectada per una situació de vents del sud aquest dimecres, que serà reemplaçada per una de l’oest dijous i que continuarà després evolucionant cap a nord fins al cap de setmana. Aquesta situació implicarà un increment del perill d’incendi forestal degut a les altes temperatures i baixes humitats relatives primer i seguidament per l’entrada de vents secs. L’àrea afectada serà bastant generalitzada fora dels Pirineus amb un màxim que s’anirà desplaçant de l’interior al litoral central i del litoral central cap a l’Empordà i el litoral i prelitoral de la meitat sud.

Les comarques d’afectació principal són: Alt Camp, Alt Empordà, Anoia, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Llobregat, Bages, Conca de Barberà, Garrigues,  Noguera, Ribera d’Ebre, Segarra, Segrià, Urgell, Alt Penedès, Baix Penedès, Tarragonès i Garraf.
 
Les comarques d’afectació parcial són: Alt Urgell, Baix Empordà, Barcelonès, Gironès, Maresme, Montsià, Moianès, Osona, Pallars Jussà, Pla de l’Estany, Priorat, Selva, Solsonès, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
 
Des de la Generalitat es recomana extremar les precaucions i evitar al màxim situacions que puguin originar incendis forestal com les activitats que originen guspires de foc, crema de restes vegetals, llançament de burilles... Es recomana, a més, vigilar especialment a les zones d’acumulació de borrissol en els boscos de ribera. És important no circular amb vehicles fora dels camins autoritzats ni estacionar-los sobre vegetació seca. Per tant, un comportament responsable és la millor mesura per evitar incendis forestals.
 
Així mateix es fa recordatori que és molt important en les vivendes, granges i instal·lacions aïllades prop de masses forestals, mantenir els voltants de les edificacions i instal·lacions nets de materials combustibles, i vegetació seca.
 

Més informació