Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

Una xerrada ofereix consells de mobilitat segura a les persones grans

A càrrec de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra


Una xerrada ofereix consells de mobilitat segura a les persones grans

El Casal d’Avis ha acollit la xerrada “Educació per una mobilitat segura”, adreçada a les persones grans de Sant Quirze del Vallès. Aquesta activitat, impartida per la Policia Local de Sant Quirze els Mossos d'Esquadra dirigida, ofereix a les persones grans consells de mobilitat segura, tant si condueixen com sobretot si són vianants.

Segons dades de 2005 del Servei Català de Trànsit, els conductors sènior constitueixen la segona franja de risc d’accidents mortals a les carreteres catalanes, després dels jovens d’entre 18 i 30 anys. D’altra banda, dues terceres parts de vianants víctimes d’accidents mortals als carreres corresponen a persones grans.

En la xerrada es van repassar les principals situacions de risc d’aquest col·lectiu com a vianants: travessar el semàfor en vermell, no utilitzar els passos de vianants, no vigilar la sortida dels cotxes dels garatges, creuar entre vehicles estacionats... I també es van fer paleses alguns problemes amb què la gent gran es troba té quan circula pel carrer: temps insuficient del semàfor en verd, falta de visilitat de la senyalització al terra o els obstacles a les voreres que obliguen a baixar a la calçada, entre altres.

També es va parlar sobre els costums de les persones grans com a conductors, que poden produir situacions de perill. Els seus principals punts febles són conduir de forma excessivament lenta, tenir dificultats en el control de les distàncies o en els avaçaments, degut a un temps de reacció més lent o a un excés d’autoconfiança pels anys d’experiència.

 

Vegeu el vídeo d'aquesta activitat