Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Sant Quirze dóna suport als projectes de l’Abadia de Montserrat

També s’organitzarà una activitat anual vinculada a la gent gran i als escolars


L’Ajuntament de Sant Quirze dóna suport als projectes de l’Abadia de Montserrat

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha signat un conveni amb la Fundació Abadia de Montserrat 2025, pel qual donarà suport als projectes de millora dels equipaments culturals i socials del Monestir. Han segellat l’acord l’alcaldessa, Montserrat Mundi, i el director general de la Fundació, Carles Riba.

Segons aquest acord, l’Ajuntament aportarà 600 euros anuals durant els propers quatre anys. La Fundació va constituir-se l’any 1997 per ajudar l’Abadia de Montserrat a mantenir, promocionar i fomentar els valors del Monestir i el Santurari de Montserrat, com ara els socials, els culturals i els ecològics, en benefici de les persones o entitats que l tenen com a referent espiritual, social, cultural i de representativitat del país.

Entre les funcions de la Fundació, hi ha la de cercar ajuda econòmica per a inversions destinades a projectes a realitzar a Montserrat. Entre aquestes projectes hi ha l’ampliació de la Biblioteca del Monestir, l’organització de les Jornades Universitàries, la restauració dels papirs i teixits coptes de la col·leció Roca-Puig, la reconversió de l’edifici “Nostra Senyora” en el Centre Cultural i Social de Montserrat, la restauració del Monestir de Santa Cecília, la millora en l’accessibilitat i la mobilitat per tots els espais del Santuari...

A banda del suport econòmic genèriques a aquestes actuacions, l’Ajuntament i la Fundació col·laboraran en iniciatives concretes, sobretot vinculades a les persones i al municipi de Sant Quirze del Vallès. En concret, ambdues parts es comprometen a organitzar una activitat anual vinculada a col·lectius com la gent gran i els escolars del municipi.