Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Agricultura autoritza la caça nocturna de senglars per controlar-ne la població

L’autorització d’Agricultura és vigent des del dia 27 de maig fins al 12 de juny de 2015


Agricultura autoritza la caça nocturna de senglars per controlar-ne la població

 El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha autoritzat la Societat de Caçadors de Sant Quirze a caçar senglars a l’interior de l’àrea privada de caça, amb la modalitat d’aguait nocturn, després que aquesta entitat informés dels danys que aquests animals estan produint als camps de cereals del municipi.

 
L’autorització d’Agricultura és vigent des del dia 27 de maig fins al 12 de juny de 2015 i estableix 2 punts d’aguait en cadascun dels paratges de can Vinyals, can Viver i can Poncic. També s’estableixen 4 punts al sud de la serra, en paratges del municipi de Sant Cugat. La modalitat de caça amb aguait nocturn s’ha determinat la més adequada, per tractar-se d’una àrea envoltada de zones urbanes, i consisteix en la disposició, durant les nits, de 2 caçadors per punt d’aguait amb una única arma de foc i en un únic punt per paratge. Per a aquestes actuacions, el Departament ha autoritzat 14 membres de la Societat de Caçadors.
 
Aquestes actuacions es realitzen coordinadament amb el Servei municipal de Medi Ambient, la Policia Local, la Societat de Caçadors de Sant Quirze del Vallès i el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de fer compatible la vida animal amb les activitats humanes al nostre municipi.
 
Imatge: plànol dels punts d’aguait nocturn al terme municipal de Sant Quirze del Vallès