Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze estira el fil de la Banca Ètica i el Comerç Just

La Festa aplega les entitats solidàries al parc de les Morisques


Sant Quirze estira el fil de la Banca Ètica i el Comerç Just

 Sota el lema “Estira del fil”, aquest diumenge 31 de maig s'ha celebrat la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica al parc de les Morisques, fruït de la col•laboració entre les ONG locals Ateneu del Món, Acció Solidària Vallès, Sant Quirze pels Infants, Fundació Quetzal, Nuevos Pasos i Cooperación y Ayuda i de la Creu Roja. La celebració ha estat coordinada per Setem i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Durant la jornada, les persones assistents han pogut gaudir dels diversos tallers que s’oferien al parc: l'estenedor d'injustícies, tot allò que l'etiqueta no diu, els colors del cacauer, la fàbrica dels desitjos i el taller de trenes africanes, per part de les companyes de l'Associació afrocatalana d'Acció Solidària. Nens i nenes han jugat també els ja tradicionals jocs gegants del comerç just i han gaudit també amb l'espectacle de circ “Els exploradors de l'aigua”. El públic adult ha trobat un mercat d'intercanvi de roba i un tast gratuït de Cafè Sant Quirze, a càrrec del bar NSQ. Com cada any, les parades de les oenagés i els productes del comerç just de la cooperativa Alternativa3 han tingut un lloc destacat a la festa. Enguany, però la novetat ha vingut de la mà de Batuktumba, que ha ofert una batucada aplaudida pels presents.
A més, el programa de Ràdio Sant Quirze “Som Solidaris”, presentat per la presidenta de l’Ateneu del Món, Laura Roger, ha gravat un especial al mateix Parc de les Morisques, que podreu sentir aquest dijous 4 de juny, al dial 89.5 FM. També s'han lliurat els premis del Concurs de Contes Solidaris i Poesia, que enguany han comptat amb dos accèssits.
Segons ha destacat la regidora d’Igualtat i Cooperació de l’Ajuntament, Sílvia Peralta, “cal estirar del fil per agafar consciència de les carregues de la moda i la ideologia del consum i és necessari animar a la ciutadania a triar comerç just reivindicant formes de producció alternatives a les actuals, on es respectin els drets laborals de les persones treballadores i el medi ambient”.