Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Properes Activitats: Mes de les Dones

El Premi Dona Sant Quirze se celebrarà el dijous 18 de març, a les 20h.


Properes Activitats: Mes de les Dones

La Regidoria d’Igualtat i Ciutadania va organitzar el passat dimarts, 9 de març, dues activitats a càrrec de la psicòloga i experta en teatre social Milena de Murga. A les 15:30h, a Les Fonts, Milena va ser la conductora d’un taller d’expressió teatral que va iniciar en el “teatre de l’oprimit” adreçat a les dones que hi van participar.

A través d’aquest gènere teatral, es plantegen situacions de conflicte entre una persona opressora i una oprimida i s’estableix un espai d’interacció amb el públic, que ha d’intervenir en la resolució del conflicte representat. Aquest taller consta de dues sessions, la propera serà el proper 23 de març, de 15:30 a 17h al Centre Intermunicipal Santa Teresa, i es centrarà en el “teatre dels sentits”.


La segona activitat va ser el Berenar dels dimarts, activitat de caràcter quinzenal conduïda per Milena de Murga, i que ahir va tenir un caràcter reivindicatiu en el marc del Dia internacional de les Dones. A través d’anuncis de publicitat les participants van reflexionar i debatre sobre la imatge de la dona projectada als mitjans de comunicació i, en especial, a la publicitat; les dones representades com a objectes sexuals, com a persones passives o com a víctimes són algunes de les reflexions que van sorgir. Posteriorment, es va proposar a les participants representar teatralment contes tradicionals infantils que tenen un tracte sexista cap a les dones, amb la modificació del final amb un altre on les dones es revelessin contra el tracte discriminatori. La ventafocs va ser un dels contes escollits.

Degut a les inclemències meteorològiques del passat dia 8 de març,  finalment, el Premi Dona Sant Quirze se celebrarà el dijous 18 de març, a les 20h.