Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Elisabeth Oliveras, nova Alcaldessa de Sant Quirze del Vallès

El nou Consistori s'ha constituït avui a les 12 hores a la masia de Can Barra


 Elisabeth Oliveras, nova Alcaldessa de Sant Quirze del Vallès

El celler de la masia de Can Barra ha acollit avui al migdia la Constitució del Nou Consistori del mandat 2015-2019 de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès L'acte, que s'ha pogut seguir en directe per internet, ha començat amb la constitució de la mesa d'edat presidida per Lluis Villa. A continuació, els regidors i regidores han promès, promès per imperatiu legal o jurat  complir fidelment les obligacions del càrrec de Regidor/a de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, amb lleialtat al Rei, i respectar i fer respectar la Constitució i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

A continuació, cada grup ha manifestat si presentava o no candidatura a l'Alcaldia. Junts per Sant Quirze-ERC ha presentat la candidatura d'Elisabeth Oliveras i Ciutadans, la de David Sanchez, mentre que els altres grups no han presentat candidatura. Tot seguit i de forma nominal, els regidors i regidores han votat les dues candidatures a l'Alcaldia amb el resultat següent: David Sánchez ha assolit 13 vots en contra, 2 abstencions i 2 vots a favor.Elisabeth Oliveras ha obtingut 9 vots a favor, de tots els regidors i regidores de Junts per Sant Quirze-ERC i també de la regidora de ICV-Els Verds, Marta Baldrich. Convergència i Unió s'ha abstingut en la votació i els dos regidors de Ciutadans han votat en contra de la Candidata de Junts. Amb les 9 votacions Elisabeth Oliveras Jorba ha estat, doncs, escollida Alcaldessa de Sant Quirze del Vallès per al nou mandat 2015-2019.

Una vegada constituït el nou Consistori, la nova Alcaldessa ha pres la presidència de l'acte i ha ofert als regidors i regidores l'oportunitat d'afegir unes paraules al jurament. Tot seguit, cada grup ha començat amb les seves intervencions.

La primera ha estat la de Marta Baldrich, d’ICV, que ha dit que “necessitem una apropiació cívica de la política. Cal aconseguir la mobilització de persones i grups que no es resignen a ser espectadors de la cosa pública i volen ser actors de la democràcia, que volen una renovació de la nostra democràcia que incorpori la diversitat i riquesa de la nostra societat”.

David Sánchez, portaveu de Ciutadans, ha declarat que actuaran amb responsabilitat des de l’oposició “amb els ulls ben oberts i les orelles encara més obertes tant per donar el nostre punt de vista per allò que sigui bo per als veïns com per a aquelles actuacions i polítiques fetes per l’equip de govern que siguin dignes de recolzar-les. I esperem que la nostra participació sigui acceptada des de la voluntat de treballar en benefici del que importa, que és el ciutadà”.

La tercera en intervenir ha estat Sílvia Peralta, portaveu del PSC, que ha manifestat que “les nostres responsabilitats i la nostra manera d’entendre la política ha estat i serà sempre en positiu, treballant propostes constructives en benefici de la ciutadania. Així ho hem fet en les nostres responsabilitats de govern i així també ho farem des de l’oposició”.

Montserrat Mundi, en nom de CiU, ha afirmat que “en nosaltres no trobareu actituds negatives ni retrets. En cap cas farem oposició a tot i perquè sí. Serem responsables i actuarem sempre d’acord amb el nostre programa i amb l’actuació que hem realitzat en aquests vuit anys”.
Per últim, Elisabeth Oliveras (Junts per Sant Quirze-ERC), ja com a alcaldessa, ha dit que vol “transmetre aquella sensació de sentir-se dipositària de la custòdia d’un tresor propietat de molta gent, de tot un poble per ser més exactes, i del que cal ser curós en el seu manteniment i honest en la seva vigilància”.
Aquesta és la composició del nou Consistori de Sant Quirze del Vallès per al mandat 2015-2019:

JUNTS PER SANT QUIRZE-ERC
Elisabeth Oliveras
Albert Falgueras
Anna Canes
Àlex Brossa
David Caminal
Elena Sabater
Francesc Fernández
Maria Domingo

CIU
Montserrat Mundi
Mercè Vallès
Míriam Casaramona
Josep Antoni Delgado

PSC
Sílvia Peralta
Carles Gilabert

CIUTADANS
David Sánchez
Luis Villa

ICV-EUIA
Marta Baldrich


El vídeo íntegre en directe:

http://discxmi-eu.s3.amazonaws.com/sqtv.mp4


Podeu escoltar a continuació els discursos complets per ordre d’intervenció:

Marta Baldrich (ICV) http://ftp.santquirzedelvalles.cat/pub/uploads/baldrich_13-06-15.mp3

David Sánchez (Ciutadans) http://ftp.santquirzedelvalles.cat/pub/uploads/sanchez_13-06-15.mp3

Sílvia Peralta (PSC) http://ftp.santquirzedelvalles.cat/pub/uploads/peralta_13-06-15.mp3

Montserrat Mundi (CiU) http://ftp.santquirzedelvalles.cat/pub/uploads/mundi_13-06-15.mp3

Elisabeth Oliveras (Junts per Sant Quirze-ERC)

http://ftp.santquirzedelvalles.cat/pub/uploads/oliveras_13-06-15.mp3

 

Podeu accedir a la galeria de fotos de l'acte en el següent enllaç:


https://www.flickr.com/photos/santquirzevalles/sets/72157652181024823