Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Tractament per combatre el pugó als til·lers

Les zones afectades són les de Vallsuau i Sant Quirze Jardí


Tractament per combatre el pugó als til·lers

Els til·lers de la zona de Vallsuau i Sant Quirze Jardí estan tenint d’uns dies ençà, i provocat per l’increment de la temperatura, un augment de la població de pugó. La melassa enganxosa que segrega el pugó provoca moltes molèsties als veïns, embrutant voreres, vehicles i fins i tot les façanes dels habitatges.
Per això, s'ha repetit el tractament de control biològic per a combatre el pugó, que ja va donar l’any passat un resultat satisfactori. Recordem que aquest tipus de tractament consisteixen a utilitzar antagonistes naturals, com insectes o àcar útils, per a limitar de manera natural les poblacions dels paràsits. El procés consisteix a alliberar als arbres dos insectes, un paràsit i un altre depredador, que ataquen el pugó, però que són inofensius per a les persones, animals i plantes de l’entorn. Els insectes que s’utilitzaran són la marieta de dos punts (Adalia bipunctata), que és un depredador del pugó, i l’Aphidius colemani, que el parasita.
Els aproximadament 60 arbres que s'han tractat estan ubicats als carrers següents:
a) Bretanya (Vallsuau).
b) Joaquin Turina. (Sant Quirze Jardí).
c) Joaquin Rodrigo (Sant Quirze Jardí).
d) Enric Morera (Sant Quirze Jardí).
e) Av del Vallès , entre Eduard Toldrà i la Rotonda (Sant Quirze Jardí).
Amb aquesta acció, i seguint els preceptes que estableix el Reial Decret que fixa el marc d’actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris, es redueixen els riscos i els efectes de la utilització de productes fitosanitaris en la salut de les persones i el medi ambient.