Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Consells de seguretat per gaudir de la Revetlla de Sant Joan

S’ha de tenir cura amb el material pirotècnic i amb les tradicionals coques de Sant Joan


Consells de seguretat per gaudir de la Revetlla de Sant Joan

Les coques, la música i el foc són els protagonistes de la revetlla de Sant Joan, una festa tradicional que se celebra el dia 23 de juny al vespre coincidint amb el solstici d'estiu. Per tal de gaudir d'aquesta festa amb seguretat tant pel que fa a l'ús de material pirotècnic com pel que fa al consum de coques, l'Ajuntament fa les següents recomanacions en relació a la revetlla de Sant Joan:
 
Productes pirotècnics: precaucions
•    Els productes pirotècnics s’han de comprar als establiments autoritzats.
•    Cal recollir la roba estesa i els tendals i tancar portes i finestres.
•    No s’ha d’encendre cap petard dins de les cases.
•    No s’han de guardar petards a les butxaques.
•    A l’hora d’encendre els petards s’han de seguir estrictament les instruccions del fabricant.
•    No s’han de subjectar els petards amb les mans ni col•locar-los a prop de la cara i/o el cos.
•    No s’han de llençar coets a menys de 500 metres de zones amb vegetació .
•    Cal encendre sempre la metxa per l’extrem.
•    No s’ha de llençar cap petard contra ningú.
•    A l’hora de llençar els petards vigileu que no hi hagi a prop líquids inflamables.
•    Els coets no s’han de llençar ni amb la mà ni amb la canya trencada.
•    Tampoc s’han de disparar en diagonal ni en contra del vent, ni des de balcons ni patis interiors.
•    Els petards no s’han de col·locar a l’interior de cap totxana o qualsevol altre recipient.
•    I no s’han de llençar petards amb la resta de productes pirotècnics portats a sobre.
 
Coques de Sant Joan
De manera molt especial, els productes de pastisseria farcits amb crema o nata són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes. Per això és important aplicar les normes bàsiques d'higiene d'aquests aliments: netejar, separar, coure, refredar.
 
Consells bàsics
•    Adquiriu les coques en un establiment apte per a l'elaboració i/o venda d'aquests aliments.
•    Conserveu en fred fins al moment del consum, les que coques que contenen crema o nata, si no les consumiu en la seva totalitat, retorneu-les ràpidament a la nevera.
•    És important que seleccioneu el tipus de coques, farcides o no, que compreu en funció de les possibilitats de conservar-les fins al moment del consum.
•    Si heu de fer un desplaçament llarg i no podeu assegurar-ne la conservació en fred, és millor comprar coques que es conservin a temperatura ambient o bé preveure'n l'adquisició en el lloc de destinació.