Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Elevada participació a les activitats de la Setmana de l'energia sostenible

El proper 1 de juliol s'organitza la darrera activitat


Elevada participació a les activitats de la Setmana de l'energia sostenible

La Setmana de l’energia sostenible, celebrada del 15 al 19 de juny ha comptat amb una bona acollida i participació. Les activitats programades al municipi han tingut com a objectiu sensibilitzar la població entorn el consum energètic responsable, així com dotar d’eines la població perquè puguin aplicar aquest estalvi amb facilitat.

El passat dia 9 es van iniciar les activitats amb l’exposició “Tu tens la paraula”, que mostrava conceptes relacionats amb l’eficiència i l’estalvi energètic. L’alumnat de 4t d’ESO va visitar la mostra. L’endemà, van assistir a dues sessions informatives impartides per tècnics especialistas de l’empresa SECE sobre enllumenat públic. Durant la sessió se’ls va donar a conèixer com s’estructura l’enllumenat públic, quins tipus de punts de llum existeixen i quins són els que s’utilitzen més al municipi.

Divendres 12 de juny el Parc de les Morisques va acollir un inflable que simulava una casa ineficient energèticament però on, amb l’activitat dels petits, anava esdevenint eficient. També es va organitzar l’activitat “Energia en un dia”, per promoure aspectes pràctics de consum energètic. Les activitats, cedides per la Diputació de Barcelona, van estar dinamitzades per monitors.
El Casal d’Avis també va ser l’escenari d’una de les activitats de la setmana. Tècnics de SECE van oferir una sessió informativa sobre l’enllumenat a Sant Quirze del Vallès.
El proper 1 de juliol tindrà lloc un taller de contractació elèctric organitzat per la Diputació de Barcelona. Serà al centre cívic de Can Feliu a les 19h. En aquest, es facilitaran conceptes sobre la nova factura elèctrica, les diferents modalitats de contractació, etc.