Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Centenars de persones gaudeixen de la tradicional Foguera de Sant Joan

La festa i el bon ambient van regnar la nit del 23 de juny però també van produir-se alguns incidents


Centenars de persones gaudeixen de la tradicional Foguera de Sant Joan

El passat dimarts 23 de juny a la nit, unes sis-centes persones van congregar-se a les rodalies de la Masia Mas Duran per veure com cremava la tradicional Foguera de Sant Joan. L’acte va començar a les 23.00 hores amb l’arribada de la Flama del Canigó. Els membres de l’entitat Amics de la Flama del Canigó van ser els encarregats de portar-la envoltats de l’espectacle pirotècnic dels Diables de Sant Quirze i de timbals. La flama va encendre un peveter que estava ubicat a la rambla de Lluís Companys davant de centenars de veïns i veïnes que aplaudien. Just després, els Diables de Sant Quirze van convidar els nens i les nenes allí presents a agafar una torxa per encendre entre tots plegats la foguera.

Després va ser el moment d’admirar, des de la llunyania, com cremava la muntanya de llenya i el ninot construït diumenge en un taller mentre els Diables ballaven al seu voltant. Paral·lelament, una discomòbil posava ritme a la revetlla i els més joves gaudien de la música. Amb el foc ja minvant, es va col·locar una filera de brases perquè els més atrevits saltessin. Diu la dita popular que, si penses un desig mentre saltes, se’t complirà. I van ser molts els santquirzencs i les santquirzenques que es van atrevir a saltar. La Festa es va allargar fins les 2 de la matinada. L’activitat estava organitzada pel GIHSQ i l’Ajuntament de Sant Quirze, amb la col•laboració dels Amics de la Flama del Canigó i els Diables de Sant Quirze.

 Incidències durant la Revetlla i el dia de Sant Joan

La nit de la Revetlla, segons informa la Policia Local de Sant Quirze del Vallès, es van produir algunes incidències. D’una banda, les relacionades amb incendis fruit dels petards. Com a més destacables, el de Can Llobateres, que va afectar 1.700 metres quadrats de zona forestal, però que va ser resolt sense problemes, gràcies a l’actuació de les dotacions de Bombers de la Generalitat. També destaca l’incendi a la zona de la Riera de la Betzuca, que va afectar 300 metres quadrats, i altres petites incidències al camí antic de Rubí, al poble Sec o a la ronda d’Arrahona, satisfactòriament resolts.
Com a fet destacable, cal remarcar la fuga d’una vaca bruna de l’escorxador de Sabadell el dia de Sant Joan a la tarda, de dimensions considerables (650kg) pels carrers del municipi. Diversos veïns van alertar la Policia Local i el servei d’emergències 112 sobre la seva presència a prop dels accessos a l’autopista C-58. Tant Policia Local, Mossos d’Esquadra, agents forestals i Bombers, van fer un seguiment, donat que l’animal es va desplaçar descontroladament per diversos carrers arribant fins a un carreró de vegetació proper a l’escola Onze de Setembre. Allà se la va poder controlar durant una hora i mitja fent servir els cotxes patrulla com a barrera, mentre s’esperava un equip de bombers voluntaris de Matadepera que compta amb un veterinari especialitzat en aquestes situacions. Però l’estrès de l’animal va fer que repentinament es tornés a escapar i, finalment, per la seguretat del veïnat i del trànsit, es va haver de batre.
La Policia ha obert diligències pels fets per si existís qualsevol tipus de responsabilitat per part de l’escorxador. A més, se li va demanar la neteja i desinfecció de la zona afectada.