Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Consells de la Policia Local per a la prevenció de robatoris a l'interior de domicilis

Alguns senzills gestos poden evitar incidents


Consells de la Policia Local per a la prevenció de robatoris a l'interior de domicilis

L’arribada de l’estiu i, amb ell, de les vacances, deixa alguns habitatges buits i genera alguns riscos. Per aquest motiu, i com cada any, la Policia Local de Sant Quirze del Vallès dóna alguns consells per prevenir els robatoris als interiors dels domicilis:

1. Tanqueu amb pany la porta del vostre domicili cada cop que us absenteu de casa (amb independència del temps que hi passeu fora).
2. Protegiu els accessos exteriors del vostre domicili amb reixes, portes reforçades o blindades i amb els panys tancats (preferiblement amb doble pany).
3. Canvieu els panys de casa vostra si heu perdut les claus o hi vivia altra gent anteriorment.
4. Si disposeu de garatge, heu d’assegurar-vos que ho deixeu tot ben tancat i que no us deixeu les claus posades al vehicle.
5. Aviseu a la policia a través del telèfon d’emergències 112 o directament al telèfon de la policia local 937216868, quan us adoneu de la presència de persones alienes que observen o controlen un domicili, o el moviment de vehicles. Fixeu-vos com van vestits i quin vehicle utilitzen.
6. Deixeu els vostres objectes de valor i diners quantiosos a caixes de seguretat d’entitats bancàries.
7. Si marxeu de vacances, eviteu difondre que us absenteu de casa. I si teniu activat el contestador automàtic, no deixeu un missatge que indiqui la vostra absència.
8. Independentment del període que sigueu fora, simuleu que hi ha algú durant les vostres vacances: no tanqueu totalment les persianes, si disposeu de reixa.
9. Instal·leu un temporitzador automàtic de llums, ràdio o televisió.
10. Deixeu roba estesa.
11. És aconsellable que tingueu algú que us reculli el correu de la bústia per evitar que s’acumuli, i indiqueu-li una manera de ser localitzats.
12. Elaboreu un inventari d’objectes amb números de sèrie, marques i models. Esdevé molt útil disposar de fotografies dels objectes més valuosos.
13. Si residiu en una comunitat de veïns, no obriu l’entrada principal a persones desconegudes, i demaneu la identificació corresponent al personal de companyies subministradores (empresa i nom). Si dubteu, truqueu la companyia.
14. Si detecteu un vehicle sospitós pels voltants, intenteu fixar-vos en el model, color, matrícula i nombre de persones. Telefoneu per facilitar tota la informació obtinguda a la policia.
15. Si observeu que algú ha entrat al vostre domicili, no hi entreu. Podria ser que encara hi hagués algú a l’interior. Aviseu ràpidament a la policia.
16. Si, tot i les precaucions que preneu, sou víctimes d’un fet delictiu, és necessari que denuncieu el fet.
17. Podeu denunciar els fets tant a la Policia Local com al cos de Mossos d’Esquadra.
18. Si teniu coneixement d’un fet delictiu, o en sou testimoni, aviseu la policia. La col·laboració ciutadana és imprescindible per al coneixement dels delictes i evitar-ne de posteriors.