Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Avís de perill per onada de calor

Les altes temperatures es mantindran fins dissabte


Avís de perill per onada de calor

Es comunica que, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, es manté activat el Procicat en fase l’ALERTA per Onada de calor. Es manté la previsió per avui de temperatures extremes de forma generalitzada a tot el territori català, que amb tota seguretat s’allargarà fins dissabte de forma generalitzada a tot Catalunya.

Especial atenció als infants, a la gent gran i a les persones amb malalties cròniques

Durant una onada de calor, cal tenir una cura i atenció especial cap als nadons i infants petits, la gent gran, -especialment a partir dels 75 anys-, les persones amb malalties cròniques o amb discapacitats, i també en casos de gent gran o malalta que viu sola. En aquest sentit, és aconsellable:

-Visitar-los almenys dos cops al dia i mantenir-s’hi en contacte freqüent. A més, si prenen medicació, cal revisar amb el seu metge si aquesta pot influir en la termoregulació i si s’ha d’ajustar o canviar.

Quan les temperatures són anormalment altes, la calor excessiva pot ser un perill per a la salut. Les temperatures molt extremes i l'excés de calor produeixen una pèrdua de líquids i de sals minerals com el clor, el potassi i el sodi necessaris per a l'organisme. Aquest fet pot agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. A més, la calor excessiva també pot provocar un cop de calor, rampes i erupcions cutànies.

Cop de calor

Pel que fa a un cop de calor, hi ha alguns símptomes que ens poden alertar que una persona n’està patint un: una temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua del coneixement. Davant d'aquests símptomes, cal traslladar la persona a un lloc més fresc, donar-li aigua, mullar-la, ventar-la i avisar urgentment els serveis d'emergències, trucant el 061 CatSalut Respon.