Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

In Crescendo, Peyu, Judit Neddermann, AlQuadrat i Bonobos, plats forts de la Festa Major de Sant Quirze del Vallès

La Festa més important de l’any se celebrarà del 27 al 31 d’agost


In Crescendo, Peyu, Judit Neddermann, AlQuadrat i Bonobos, plats forts de la Festa Major de Sant Quirze del Vallès

Sant Quirze del Vallès celebrarà enguany la seva Festa Major del 27 al 31 d’agost. I, per tal de satisfer al màxim les expectatives de tots els públics, s’han programat  actes de  diferents vessants lúdiques, com ara activitats tradicionals, culturals, esportives i infantils, entre d’altres. A la Festa Major d’enguany vindran a Sant Quirze artistes de renom. És el cas de l’humorista català Peyu, que realitzarà l’espectacle “Jo tinc un amic que...”. L’artista sorprèn el públic des del minut zero amb un espectacle que no té massa coses en comú amb els monòlegs convencionals: troba el seu punt còmic precisament qüestionant-se els tòpics de la comicitat. Un personatge que no acaba d’entendre el gremi dels monologuistes i artistes ens presenta una sèrie de situacions i personatges amb qui el públic de seguida se sent identificat. Des de la més simple ignorància, aconsegueix dir grans veritats i, sense voler-ho, arrenca riures i aplaudiments. Un clown del segle XXI. En Peyu, que actuarà dissabte 29 d'agost al vespre a la plaça d’Anselm Clavé, és conegut per les seves aparicions a programes com “APM”, “Versió RAC1” i “Fricandó Matiner” de RAC 105.

Acte seguit, al mateix espai, Judit Neddermann presentarà el seu primer treball discogràfic, “Tot el que he vist” (Temps Record, 2014). Aquest primer treball ja li ha valgut dos premis; el premi Miquel Martí i Pol del VII Certamen Terra i Cultura, per posar música al poema "El fugitiu", i el Premi Descobertes 2014, organitzat conjuntament pel Festival Strenes i La Vanguardia. També ha estat finalista en la XIIa Edició dels Premis ARC com a Artista Revelació 2014 i nominada en tres categories als Premis Enderrock 2014. Judit Neddermann ens vindrà a presentar aquest primer disc en solitari amb un concert intimista, elegant i ple d’emocions.

Acabarà la nit de dissabte Landry i l’Orquestra Gitana, que faran un espectacle de rumba catalana clàssica, en català i amb músics que han format part de les bandes de Peret i Gato Pérez. Clàssic, senzill i autèntic. Rumba original, ballable i tranquil·la. Molta qualitat musical i participació del públic. La banda, liderada per l’artista santquirzenc Daniel Landry, ens portarà una mostra honesta i participativa del ritme gitano de Catalunya.

Diumenge 30 d'agost a la nit, la plaça d’Anselm Clavé acollirà el concert d’In Crescendo, un grup vocal format per joves d'entre 17 i 24 anys. El seu repertori és variat i els agraden els reptes. Són una formació coral més aviat clàssica però gaudeixen arranjant i interpretant cançons modernes, portant-les al seu terreny. Busquen la innovació i la creativitat i fan vibrar el públic allà on van. In Crescendo va ser la coral guanyadora de l’última edició del programa de TV3 “Oh Happy Day”.

El mateix diumenge a la nit, però als exteriors de la Masia Can Feliu, la ciutadania gaudirà d’AlQuadrat, un grup format per joves músics santquirzencs, en la seva majoria. Ells són l'Àlex, Goku, Keke, Diego, Albert, Nico, Gerard i Marc i, després de més de 3 anys, més de 120 concerts, ens presentaran el seu nou àlbum “Gente Conectada”. Ens espera una actuació espectacular com les que fan sempre que toquen al seu poble. I, acte seguit, la nit de diumenge acabarà amb l’actuació de Bonobos, un grup de música de Centelles format l'any 2012. El seu estil musical s'autodefineix com a “patxanga carinyosa” i és una barreja de ritmes llatins amb pop, funk, rumba i altres gèneres propers al World Music o mestissatge. Van guanyar el Premi Enderrock 2014 a l’Artista Revelació.