Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

"Tothom s’identificarà amb el meu espectacle, és un humor molt català”

Teatre amb en Peyu per Festa Major, dissabte 29 d'agost, a les 21.00, a la plaça Anselm Clavé


"Tothom s’identificarà amb el meu espectacle, és un humor molt català”

L’espectacle de Peyu és una de les apostes de Festa Major. Sota el nom “Jo tinc un amic que...” l’humorista sorprèn des del minut zero amb una proposta que no té massa coses en comú amb els monòlegs convencionals: troba el seu punt còmic precisament qüestionant-se els tòpics de la comicitat.

–Peyu, com definiries el teu espectacle?
–Com una obra de teatre d'humor. La gent no es trobarà amb algú assegut en un tamboret explicant anècdotes. L'espectacle té una dramatúrgia, un inici, un nus i un desenllaç. A part de fer riure expliquem una petita història.

–En què t’has basat per compondre el monòleg? Actualitat? Experiències personals?
–A mi m'agrada fer humor sobretot dels costums que tenim tots, del comportament humà, del que es desprèn de la relació entre nosaltres. Coses que fem tots i que quan algú les posa de manifest, ens hi sentim identificats i ens fan gràcia. Treus molta informació d'experiències personals i l'exageres evidentment. També parlo d'alguns temes d'actualitat i crítica al sistema, polítics, monarquia.... Però la gran part de l'espectacle és del nostre entorn més proper: la tieta que es posa davant la tele en el moment més important de la pel·lícula, amics que han tingut un fill i en comptes de parlar com sempre ho fan a través del nen: “digues mira qui ha vingut... digues ens ha vingut a veure en Peyu... digues estem molt contents... “

–Quina acceptació ha tingut l’espectacle allà on l’has portat?
–Molt bona. Fa gairebé 6 anys que estem rodant el Jo tinc un amic i la gent sempre respon.

–A quin públic s’adreça?
–A tots els públics perquè hi apareixen molts personatges que fàcilment tothom pot identificar. Més que d'edat es pot limitar a un tema geogràfic, és humor de background català. A un australià que no conegui la nostra realitat no li farà cap gràcia que li expliqui que el temps de TV3 és massa llarg. Que vols saber si demà plourà o farà sol i per saber-ho abans t'has d'empassar les 780 fotografies que envia la gent que dius... collons, que deixi d'enviar fotos ja en Ramon de l'Escala!

–El proper 2 d’octubre estrenes espectacle sobre el futur. Ens pots avançar alguna cosa?
–Es titula iTime i del que es tracta és de presentar una nova aplicació pel mòbil que et permet viatjar en el temps. Pots anar al passat i al futur només amb un sol clic. Això ens ha permès crear un espectacle on interactuarem amb personatges d'altres temps com Cristòfol Colom o Adam i Eva. És humor de la quotidianitat altra vegada amagat darrere una història, una dramatúrgia que converteix un simple monòleg en un espectacle teatral.

–Peyu, com portes ser tan mediàtic?
–Jo ho porto bé. Entre altres coses perquè no ho sóc tant. Pitjor ho té Leo Messi. Jo me'n vaig a Logroño i no em coneix ningú. A mi m'agrada fer humor en tots els camps: ràdio, tele, teatre... Això et converteix en mediàtic, la gent se t'acosta i et felicita, és agradable. Per sort els que t'odien o no els hi caus bé ja no s'acosten.

–Que els diries als santquirzencs i les santquirzenques perquè s’animin a venir a veure’t?
–Doncs han de saber que jo he estat empadronat i vivint a Sant Quirze durant 2 anys mentre estudiava a la UAB. És un bolo especial i intentarem suar la samarreta a consciència pels meus antics veïns. 
 
–Moltes gràcies!!

Si voleu passar una bona estona, visiteu el seu canal YouTube. També en podeu saber més al web www.peyu.cat, a la pàgina Facebook www.facebook.com/enpeyu o bé us en podeu fer seguidors a Twitter @enpeyu.