Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Landry el Rumbero porta la música gitana a SQV

Un espectacle infantil i un altre per a adults dóna a conèixer aquesta cultura musical


Landry el Rumbero porta la música gitana a SQV

Recuperar la rumba catalana i fer-ho per a totes les edats. Aquest és un dels objectius de Landry el Rumbero, que actua a Sant Quirze aquesta Festa Major. Divendres a la tarda ho fa amb un espectacle infantil i dissabte a la nit puja a l’escenari per als adults. El santquirzenc Daniel Landry ens dedica una estona:

–La rumba és un gènere que forma part de la cultura catalana. Donar-la a conèixer és l’objectiu de les vostres propostes?
–Efectivament. Nosaltres no intentem inventar res, sinó fer antropologia musical i l’essència de la nostra història és la rumba. Fem una mostra del que fan els gitanos catalans amb la rumba, de manera genuïna i molt lluny del que es fa ara.

–I com traslladeu això als més petits?
–Amb un espectacle de gran format, aprofitant l’animació infantil típica, de rotllanes i danses, però amb els grans músics del país en el gènere de rumba. Es tracta de gaudir de temes infantils però de la mà d’un gènere que forma part de la nostra cultura. A més, el fet que sigui un gran format permet als pares i mares gaudir-ne, amb una qualitat musical important.

–Sou pioners en aquest format. L’acollida està sent positiva?
–Moltíssim! Portem tres anys de gira amb aquest espectacle i hem estat als festivals més importants de Catalunya. Per Nadal, fins i tot, vam estrenar al Liceu, amb una versió adaptada per aquestes festes.

–També actueu dissabte a la nit per als adults. Què ens trobarem?
–Doncs un repertori de rumba catalana cantada en català, malgrat que hi ha algun tema en castellà, doncs en l’època de la rumba el català estava molt marginat encara. Farem versions dels principals temes amb uns músics de renom.

–Feu una tasca social paral·lela a la musical, també.
–Sí, parlem molt de la integració del gitano català i això ho traslladem en les nostres actuacions, especialment les dels petits. Expliquem una història en què un paio, que sóc jo, aprèn a tocar gràcies a les lliçons dels músics gitanos, els meus companys. És molt divertit i educatiu.

–On podem conèixer més sobre vosaltres?
–A landryelrumbero.com!

–Moltes gràcies
–A vosaltres!

Trobareu més informació sobre el seu projecte a la pàgina Facebook Landry el Rumbero i al compte Twitter @MusicaBCN.