Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Protecció Civil activa l'Alerta del Pla INUNCAT

Previsió de pluges intenses aquesta tarda a la meitat nord-est de Catalunya


Protecció Civil activa l'Alerta del Pla INUNCAT

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, que anuncien un front de pluges intenses per aquesta tarda a la meitat nord-est de Catalunya amb especial intensitat a les comarques gironines, i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT.

Avui, dijous, s’esperen pluges intenses que poden superar els 20 mm en 30 minuts a les comarques de Girona, Barcelona, Catalunya Central, a la Cerdanya i Alt Urgell i nord de Tarragona. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent.

Al vespre les pluges quedaran restringides al litoral nord i central. L’episodi  de pluges, que podrà allargar-se fins demà divendres, es preveu que afecti al litoral central i de Tarragona.

Es demana a la població que prengui mesures d’autoprotecció, especialment en la conducció, seguint els consells del Servei Català de Trànsit. També és molt important evitar aparcar vehicles en rieres i zones inundables allà on pugui ploure. Es recomana molta prudència, sobretot en els desplaçaments i activitats que es facin a l'aire lliure. Cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta, i allunyar-se de rius i zones inundables. Trobareu totes els consells de Protecció Civil en cas de fortes pluges al web interior.gencat.cat/inundacions.

En cas de tempesta amb aparat elèctric, trobareu més informació a interior.gencat.cat/tempestes.