Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La tempesta de dijous a la tarda provoca caiguda d’arbres i incidències en l’enllumenat públic

La brigada de manteniment de l’Ajuntament hi treballa des d’ahir al vespre


La tempesta de dijous a la tarda provoca caiguda d’arbres i incidències en l’enllumenat públic

La tempesta que ahir a la tarda va caure sobre Sant Quirze va provocar diverses incidències, afectant el trànsit, l’enllumenat públic i l’arbrat especialment. La gran quantitat d’aigua caiguda en poc temps i el fort vent van produir caiguda d’arbres, entre altres indrets, al passatge de la Terra Alta (antic cementiri); al carrer Terranova; davant del poliesportiu, i a la rotonda de la C-1413, provocant el tall de la carretera. Al carrer Llaurador es va haver de tallar un arbre, així com algunes branques grosses, al Parc de les Morisques. La Policia Local, la brigada municipal i els bombers van atendre les diferents incidències a fi i efecte de restablir la normalitat de la forma més ràpida, eficaç i segura.

Els aiguats també van afectar l’enllumenat públic a la zona de Mas Duran i voltants, on ahir cap a les 23.00 ja s’havia restablert el servei; els carrers Montserrat, Travessera i Terranova, un tram del carrer del Mig i també la plaça de l’Amistat, a la zona centre, i finalment a Sant Quirze Parc. La companyia SECE, concessionària del servei d’enllumenat, hi està treballant.

D’altra banda, tres torres de l’operadora Vodafone van resultar afectades i els abonats van estar sense servei entre les 17.00 i les 23.00 aproximadament.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les pluges van superar els 20 l/m2 en 30 minuts a moltes poblacions de les comarques de Barcelona, sobretot al Vallès Occidental i Oriental. A Sabadell, per exemple, es van acumular 28,7l/m2 en 30 minuts i a Vallsuau es van arribar a ratxes de vent de 64,4 Km/hora.

La Sala de Premsa de la Generalitat informava que des de les 17 hores d’ahir, els Bombers havien atès 23 serveis al Vallès Occidental (especialment a Sabadell i Sant Quirze del Vallès). La major part de les actuacions van ser per acumulació d’aigua a terrats i soterranis, sanejament de façanes, retirada de branques caigudes a la via i revisió d’elements no estructurals, tot i que no va haver-hi cap actuació destacable.

L’Ajuntament va activar ahir a la nit el servei extra de neteja per tal de posar els contenidors al seu lloc, netejar embornals, retirar branques, i la brigada de manteniment va començar les tasques així que va passar el xàfec i les ha reprès aquest matí a primera hora.