Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Oberta la temporada de la mitja veda

Les dates que es permetrà encara la caça de mitja veda a Barcelona i Catalunya Central, excepte el Solsonès, són els diumenges 23 i 30 d'agost, i el 6 de setembre


Oberta la temporada de la mitja veda

 Aquest passat dissabte 15 d'agost es va obrir la mitja veda de caça, un període hàbil per caçar principalment aus migratòries com ara guatlles, tórtores, tudons, coloms, estornells, gavines rialleres, gavians i, també,  guineus. 

La caça només està permesa en els terrenys de règim especial que ho tinguin aprovat en el seu Pla tècnic de gestió cinegètica, com és el cas de la serra de Galliners.
La caça d'alguna d'aquestes espècies s'ha limitat en nombre per la disminució de població, de manera que el nombre màxim de captures és de 12 exemplars de tórtora i 20 exemplars de guatlla per caçador i dia.
Alhora, es recorda als caçadors que existeix un estudi del seguiment de les poblacions de tórtora vulgar, al qual es pot contribuir a través del següent web:
http://cinegeticat.cat/recol·leccio-dinformacio-i-mostres-de-tortora-vulgar-per-a-lestudi-de-les-seves-poblacions/
Les dates que es permetrà encara la caça de mitja veda a Barcelona i Catalunya Central, excepte el Solsonès, són  els diumenges  23 i 30 d'agost, i el 6 de setembre.