Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Societat Coral Il•lustració Artística i la Bella Quirze Band actuaran diumenge de Festa Major

Les dues corals del poble oferiran un ampli repertori a la plaça Anselm Clavé


La Societat Coral Il•lustració Artística i la Bella Quirze Band actuaran diumenge de Festa Major

El cant coral, en tota la seva amplitud, serà diumenge a la tarda i vespre protagonista a la plaça d'Anselm Clavé. Sant Quirze del Vallès és poble que ha mantingut viva aquesta tradició i que compta amb una de les corals centenàries de Catalunya, la Societat Coral Il·lustració Artística, i amb una coral de gòspel amb projecció internacional, la Bella Quirze Band. Precisament seran aquestes dues les encarregades d'oferir els concerts de la tarda, a partir de les 18 hores a la plaça d'Anselm Clavé. 
Els assistents podran gaudir d’un ampli repertori que ambdues corals han treballat durant l’any i, la mateixa plaça acollirà a partir de les 22 hores més cant coral de qualitat amb la formació In Crescendo, guanyadora del programa de TV3 Oh Happy day".
Recordem que la Bella Quirze Band va néixer el 2004 sota la direcció d’Òscar Altide i presenta un repertori de cançó gòspel nord-americana principalment, a més de músiques ètniques i d’altres cançons modernes. Actualment són més de cinquanta cantants amb una trajectòria de més de noranta actuacions en públic a tot el país. La història de la BQB té el seu origen a l’escola El Turonet, quan un grup de mares, pares i mestres van començar els assajos d’algunes peces de gòspel.
Pel que fa a la Societat Coral Il•lustració Artística, troba la seva creació l’any 1901, federada a l’Agrupació de Cors de Clavé. Després d’anys d’interrupcions combinats amb intensa activitat el 1979 s’inicià l’etapa de la Societat Coral que ha arribat fins als nostres dies. L’any 2001, amb motiu de la celebració del  primer centenari de l’entitat més antiga de Sant Quirze, va ser un any intens d’actes. 

Enguany, es podrà gaudir de la seva història i experiència durant aquesta Festa Major.