Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Festa Major aposta per la tradició i els actes populars

Gegants, Diables i castellers ompliran els carrers del poble


La Festa Major aposta per la tradició i els actes populars

La Festa Major de Sant Quirze aposta per la tradició i les iniciatives populars. Per aquest motiu, repeteixen edició les actuacions de gegants, diables, castellers… El mateix divendres la plaça de la Vila s’omple de música al ritme del ball de Diables, també encarregats dels versots. Una iniciativa que continuarà amb el cercavila popular a càrrec de La Trinxera de Galliners, que realitzarà el tradicional ball de cintes, i la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze. El recorregut finalitzarà a la masia de Can Feliu.
D’altra banda, els Castellers de Sabadell actuaran dissabte a la tarda al Parc de les Morisques. Tot seguit, hi haurà sardanes, amb la Cobla Ciutat de Manresa. Una tarda de tradició que continuarà amb el cercavila de la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze i les colles convidades. Faran la plantada al costat del Parc i a continuació, un recorregut pel poble que acabarà al parc amb un lliurament de records i una ballada final.
Com a activitat ja tradicional a la festa cal remarcar la Llegenda de l’Iskariot. Repeteix edició el correfoc a càrrec dels Diables de Sant Quirze i ho fa al vespre als exteriors de la Masia Can Feliu.