Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Més d'un centenar d'activitats per la Festa Major de Sant Quirze del Vallès 2015

Sant Quirze del Vallès obre avui la seva Festa Major amb un programa d'activitats on la tradició, les entitats i la cultura conformen el fil conductor d'unes festes que ofereixen més d'un centenar d'activitats adreçades a tots els públics i edats.


Més d'un centenar d'activitats per la Festa Major de Sant Quirze del Vallès 2015

La inauguració de dues exposicions avui, a la sala nova de la Patronal, serà el primer acte de les festes. A continuació, la recepció ciutadana, també a la Patronal, donarà el tret de sortida oficial i oferirà un tastet de restauradors locals com a novetat. Paral·lelament, podrà gaudir del correbars.

Serà divendres quan la Festa al carrer sigui més visible. Dues activitats començaran a fer sentir l'inici del #SQVdeFesta, la inauguració de l'exposició 20 anys de cooperació i un espectacle infantil a la plaça d'Anselm Clavé.

20 anys de cooperació

La solidaritat serà en aquesta edició de la FM2015 estrella destacada, ja que seran precisament les entitats solidàries les encarregades de fer el pregó i desgranar els 20 anys d'existència de la mesa de Cooperació, que ha fet possible amb l'aportació del 0,7 del pressupost municipal, diversos projectes per millorar la qualitat de vida de pobles amb grans dificultats arreu del món. Com a novetat, enguany es recuperen els versots, que aniran seguits del Ball de Diables.La Festa continuarà amb actes que ja s'han consolidat com una tradició: la cercavila popular i la fideuada a Can Feliu on també clourà la Festa amb el Remember Music Show i els seus èxits dels 60, 70 i 80.

Dissabte

Dissabte, els esports envairan les Morisques i carrers annexos: Futbol, bàsquet, voleibol, rugbi, zumba, handbol, tennis taula o escacs. També es podrà gaudir de l'espectacle en anglès, de les portes obertes de Ràdio Sant Quirze, o de la mostra de pintures del Cercle. Els més petits tindran també l'oportunitat de refrescar-se a Anselm Clavé i fer-se un bany d'escuma.

Després dels vermuts musicals de dissabte, les activitats de tarda obriran amb el concurs d'entrepans, les simultànies d'escacs, castellers i sardanes. La tradicional cercavila de Gegants i Grallers, que sortirà a les 19 hores del parc de les Morisques, tancarà el programa de tarda, que també acollirà l'inici de la Copa Sant Quirze d'Handbol. La nit de dissabte hi haurà diverses opcions, gaudir dels Diables, que començaran amb el correfoc i continuaran amb l'Iskariot, o passar una estona divertida de la mà del Peyu, que presentarà el seu espectacle Jo tinc un amic que, a les 21 hores a la plaça Anselm Clavé. Qui esculli aquesta segona opció podrà també fruir de l'intimisme de la Judit Nierdermann, artista revelació dels premis Enderrock 2014. La vetllada finalitzarà amb la rumba de Landry i l'orquestra Gitana.

Diumenge

La cursa Popular és un dels actes més destacats del matí de diumenge. Com sempre, el punt de sortida serà l'avinguda Pau Casals darrera l'Ajuntament. Els mercats hippie i ecològic, que també estaran dissabte, i escacs gegants formaran l'ambient de matí de Festa Major al parc de les Morisques i Lluís Companys. La quitxalla podrà gaudir del Petit Embassa't, amb l'actuació de diferents artistes i tallers per gaudir, ballar i jugar. També hi haurà la masterclass de patinatge o el taller de coeducació. Pel que fa als esports, l'handbol continuarà amb la copa Sant Quirze i el partit de veterans. Les corals locals, Societat Coral Il·lustració Artística i BQB protagonitzaran la tarda a Anselm Clavé, on a la nit hi actuaran també els In Crescendo, grup vocal per joves d'entre 17 i 24 anys. Alquadrat i Bonobos posaran el toc musical a la nit a Can Feliu.

Dilluns, final de festa

El matí de dilluns els nens i nenes gaudiran d'inflables a les Morisques, també hi haurà vermut musical i a la tarda, les exhibicions de dansa i country seran l'aperitiu del sopar de cloenda, la tradicional botifarrada a càrrec de les entitats locals. Havaneres i rom cremat donaran pas al Castell de Focs, que posarà el colofó al final de Festa que oferiran els Mandukos.