Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La recepció ciutadana inaugura la Festa Major a la Patronal

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, agraeix la col•laboració de tothom i convida la ciutadania a implicar-se en el moment històric que viu el país


La recepció ciutadana inaugura la Festa Major a la Patronal

La Patronal va ser l’escenari ahir de la recepció ciutadana de Festa Major. Multitud de santquirzencs i santquirzenques van assistir a aquest acte de benvinguda que va iniciar-se a la sala nova, amb la inauguració de dues exposicions, per continuar a la terrassa, amb el discurs de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras.
L’alcaldessa va centrar-se a fomentar la participació de la ciutadania aquests dies de festa: “Estic convençuda que els pobles i ciutats del nostre país, i Sant Quirze òbviament entre ells, viuen la seva Festa Major amb aquest doble caràcter que en cap cas, tot i que pugui semblar-ho,  esdevé contradictori i difícil de conjugar en la seva plasmació social. Per una banda l’alegria, la xerinola, les ganes de passar-s’ho bé. Per l’altra la solemnitat, la convicció íntima, forjada a partir de l’orgull d’identitat, de saber que són els dies on ens sentim especialment arrelats    a la nostra condició de santquirzencs i santquirzenques i hem d’estar a l’alçada amb els visitants que vénen a viure la nostra Festa.”
D’altra banda, Oliveras també va agrair tant a les entitats com als treballadors la implicació en l’elaboració del programa de Festa Major, així com la feina que ha dut a terme la comissió de festes. De la mateixa manera, va agrair als restauradors l’entusiasme i la capacitat d’organització per oferir ahir la proposta de tastets. Una novetat d’aquesta edició que va obtenir una molt bona acollida entre el públic.
D’altra banda, cal remarcar que l’alcaldessa va centrar part del seu discurs en el moment històric que viu el país, tot apel•lant a la participació: “Us voldria fer una crida a participar, des de l’estricte imparcialitat que aquest lloc i moment requereix i des dels criteris personals i les idees que cadascú de vosaltres tingueu, i per tant prenent les decisions que lliurement escolliu (...) Catalunya serà el que els catalans i catalanes volem que sigui. Per tant, els santquirzencs i santquirzenques tenim la nostra a dir-hi. Us emplaço a estar a l’alçada del que la història ens reclama, com a demòcrates, com a poble i com a país. Les urnes sempre han d’estar per damunt d’altres limitacions creades o imposades.”
L’acte va continuar amb el tastet dels restauradors, acompanyat per la música del grup Fósfor-T.
Dues exposicions donen el tret de sortida a la festa
La sala nova de la Patronal va acollir la inauguració de dues exposicions, precedint l’acte de recepció. D’una banda, la mostra “Aquelles nits d’envelats”, organitzada pel GIHSQ; i de l’altra “Posant color al passat”, una iniciativa del Cercle de cultura i el GIHSQ.
L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, la regidora de Cultura, Elena Sabater, el president del GIHSQ, Víctor Ribalda i el representant del Cercle de cultura, Jordi Alba, van ser els encarregats d’inaugurar les dues mostres.
L’exposició de l’envelat rememora aquest espai tan característic de les festes majors de fa anys. Segons que va manifestar el el president del GIHSQ, “es tracta de recordar les festes de llavors, com funcionaven les contractacions dels artistes, l’elecció de les pubilles, l’inici de molts romanços que actualment són matrimoni… és la nostra història, en imatges i fins i tot vídeos de les actuacions.”
L’exposició “Posant color al passat”, tal i com va recordar l’artista Jordi Alba “retrocedeix en el temps fins a principis del segle XX partint de fotografies antigues del poble que s’han treballat des de la creativitat i la imaginació tot donant-les cromatisme. Una feina que requereix molta dedicació però que crec que ha obtingut uns resultats magnífics. Estem molt satisfets”.
La regidora de Cultura, Elena Sabater, va agrair les dues entitats la seva implicació i col•laboració, tot destacant la tasca que duen a terme al municipi, rememorant la nostra memòria històrica. Sabater també va animar tothom a gaudir d’aquesta Festa Major que tot just comença.
 

Podeu veure la galeria d'imatges aquí:

Recepció Festa Major, Exposicions, Correbars

 

Podeu visualitzar el vídeo aquí: