Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze enceta la Festa Major amb una afluència multitudinària

La ciutadania surt al carrer el primer dia del #SQVdeFesta


Sant Quirze enceta la Festa Major amb una afluència multitudinària

 Les places de la Vila i Anselm Clavé van ser ahir els escenaris dels actes del principi de la Festa Major 2015. Veïns i veïnes van sortir al carrer i van gaudir massivament de la proposta programàtica que es va iniciar amb l'espectacle de l'artista local Landry el rumbero. Simultàniament, la casa Vila Puig acollia la inaguració de l'exposició 20 anys de cooperació a Sant Quirze, un recorregut per tots els projectes que s'han pogut desenvolupar durant tots aquests anys gràcies a l'aportació del 0,7 del pressupost municipal i a les entitats de la Mesa de cooperació. L'exposició es pot visitar els dies de Festa Major, de 12 a 14 i de 18 a 20 hores.

La solidaritat va continuar essent la protagonista de la Festa amb el pregó, a càrrec de les entitats locals. Un pregó molt divertit, que va elevar l'esperit solidari sobre la plaça de la Vila amb una plataforma des d'on es va llegir la primera part, per passar després a fer una paròdia de la figura del pregoner dels pobles cridant a la participació del veïnat.
Versots
Un dels trets destacats d'aquest primer dia de Festa Major va ser la recuperació dels versots de Festa Major a càrrec dels Diables de Sant Quirze, humor crític i satíric que fa va fer un repàs per tots els grups polítics locals i, també, una reflexió sobre el moment històric que viu Catalunya. Un correfoc va cloure la dissertació irònica, per donar pas a la cercavila popular, amb el ball de cintes de la Trinxera de Galliners i la Colla de Gegants de Sant Quirze del Vallès. La cercavila va conduir el públic fins la masia de Can Feliu, on es podia gaudir de la fideuada popular amenitzada pel Remember Music Show, un espectacle de músiques ballables dels anys 60, 70 i 80 que va omplir la pista de ball de gom a gom tancant un multitudinari primer dia de la Festa.
 
Podeu consultar la resta de programació de la Festa Major al bloc:
 
Podeu veure la galeria d'imatges aquí:
Pregó, Inici Festa Major 2.015
 
 
I el vídeo aquí: