Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze es bolca al carrer i surt per gaudir de la tradició el dissabte de Festa Major

Quitxalla i pares gaudeixen de teatre i festa de l'escuma i de la celebració més tradicional a la tarda amb castellers, gegants i sardanes


Sant Quirze es bolca al carrer i surt per gaudir de la tradició el dissabte de Festa Major

Tot i que la matinal esportiva va centrar bona part de l'activitat de dissabte de Festa Major, infants i famílies van poder gaudir a de valent amb la guerra d'aigua i la festa de l'escuma que es va celebrar al matí a la plaça d'Anselm Clavé. També, a la Patronal, l'obra de teatre en anglès Jan & Julia  omplien l'aforament en les dues sessions que es van oferir al llarg del dia.
Ràdio Sant Quirze va aprofitar el matí per fer una jornada de portes obertes organitzada per l'equip de col·laboradors de l'emissora, on també van presentar la programació de la nova temporada. Alhora, la rambla de Lluís Companys oferia els dos mercats, l'ecològic i el hippie, aquest últim obert tambe diumenge, i la mostra de pintures del Cercle de Cultura. A més, vermuts musicals a diferents punts del municipi van contribuir a escampar l'ambient festiu per tots els racons del poble.
El concurs d'entrepans va encetar les activitats de la tarda amb una varietat de construccions culinàries originals i saboroses, per donar pas al plat fort de la tradició de la Festa Major, amb les actuacions dels castellers de Sabadell i Berga. Els Saballuts van fer història i descarregant el primer 4 de 8 en una plaça santquirzenca.
La Cobla Ciutat de Manresa va ser l'encarregada d' amenitzar a les Morisques la ballada de sardanes, mentre s'iniciava la cercavila de la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze,  de les Fonts, i les colles convidades.
Un altre espai de trobada de la comunitat esportiva local va ser el pavelló municipal, on es va disputar la Copa Sant Quirze del primer equip entre l'Handbol Sant Quirze i el FC Barcelona B, donant la victòria als visitants per 25 a 31. Just abans d'iniciar el partit, el Club va fer un homenatge al Francesc Vivé, antic president del Club.
L'humorista Peyu i el seu espectacle "Jo tinc un amic que..." iniciava la programació de nit a la plaça d'Anselm Clavé, que també va comptar amb el tradicional correfoc i Iskariot, i el concert elegant i intimista de la Judit Neddermann. 
Qui va voler decantar-se per una opció més relaxada, va poder fruir també del cinema a la fresca de l'associació de veïns de l'avinguda Can Pallàs, on es va projectar la pel·lícula Paddington.
I l'esperat ball de nit va anar a càrrec de Landry i l'Orquestra Gitana, que van omplir Anselm Clavé de rumba catalana, apropant el ritme gitano als santquirzencs, amb l'experiència d'artistes que porten aquesta música a la sang, alguns d'ells integrants de les bandes de Peret i Gato Pérez.

Galeries de fotos de la jornada: Dissabte matí #SQVdeFesta 2015

Concurs d entrepans, Audiciò Musical. FM15

Gegants, Castelles, Sardanes, Escacs. FM15

"Peyu",Correfoc,"Judit Nedderman","Landry" FM15

També podeu veure els vídeos aquí: