Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze del Vallès acaba una celebrada i participativa Festa Major

La ciutadania acull i gaudeix del més de centenar de propostes que oferia el programa


 Sant Quirze del Vallès acaba una celebrada i participativa Festa Major

 Malgrat la pluja, que va aparèixer a última hora aquesta Festa Major 2015, fent que les havaneres acabessin abans de l'esperat i el castell de focs s'iniciés de manera avançada i amb algun problema tècnic, Sant Quirze ha viscut aquests dies una entregada i participativa festa major. De fet, el temps estival i la calor han estat un dels trets destacats de les principals jornades festives i tots els espectacles i activitats han tingut una gran resposta dels veïns i veïnes.

Propostes per a tots els gustos i edats, ben rebudes pels participants i espectadors des del primer dia de la Festa, han omplert places, equipaments, parcs i carrers de música, tradició, esport i cultura. La recepció ciutadana, celebrada dijous a la Patronal, ja anunciava que els santquirzencs tenien ganes de gaudir del programa d'actes d'enguany i divendres, tant l'espectacle infantil de Landry el Rumbero com el pregó a càrrec de les entitats solidàries locals o els versots, recuperats després d'anys, van tenir una alta concurrència ciutadana.
El #SQVdeFesta ha vehiculat l'actualitat informativa de la Festa Major 2015, que dissabte al matí va aplegar més de 400 infants a les activitats esportives promogudes pels clubs locals, alhora que Anselm Clavé oferia una guerra d'aigua i escuma i a la Patronal, es podia veure el teatre en anglès Jan&Julia.
La tarda de dissabte, plat fort de la festa més tradicional, va aplegar multitud de ciutadans a les Morisques per veure les actuacions dels Saballuts, la cercavila de gegants o les sardanes. Al vespre, el llegendari Iskariot i correfoc dels Diables va tancar la jornada amb més símbols tradicionals d'aquest programa d'actes d'enguany. La nit va omplir Sant Quirze de l'humor del Peyu i a continuació l'elegant i relaxada veu de Judit Neddermann es va escampar pels racons del centre de la Vila amb una plaça atapeïda. La cirereta d'aquesta jornada de dissabte la va posar Landry i l'Orquestra gitana, amb rumba catalana de la bona, també ben rebuda pels presents.
Diumenge, des de primera hora, la cursa popular va centrar l'activitat del matí. Prop de 500 corredors i corredores van participar en aquesta edició, de la que van resultar guanyadors Ferran Sampere i Marta Romance. Podeu consultar la resta de classificacions aquí:  i l'ordre d'entrada aquí: 
L'altre acte central de diumenge va ser el Petit Embassa't i, principalment, l'actuació del fenòmen infantil Dàmaris Gelabert, altament aclamada per un públic molt abundant. A la tarda les corals locals Il•lustració Artística i BQB van ser les encarregades d'obrir la programació de tarda, que com a colofó va comptar amb l'actuació de la jove i prometedora coral In crescendo. A Can Feliu, la formació local Alquadrat va fer vibrar el públic més jove a la nit, un concert que va cloure amb Bonobos.
Els clubs esportius locals, les entitats culturals, la dansa, els vermuts musicals en establiments diversos, els mercats hippie i ecològic, les exposicions de la Patronal o de la Casa Vila Puig han estat la resta de peces clau per completar aquesta edició de la Festa Major 2015, que va cloure com és habitual amb la tradicional botifarrada a la rambla de Lluís Companys, havaneres i amb un castell de focs que, malgrat la pluja i de manera avançada, va fer brillar sobre el cel de Sant Quirze la màgia de la participació d'un poble.

Vídeos, fotos i xarxes socials
Totes les aportacions amb el hashtag #SQVdeFesta s'estan recollint  en aquest tauler virtual i tindrem un record de la Festa d’enguany a partir de les diferents mirades de la ciutadania i entitats. Al Pinterest de l’Ajuntament, hi trobareu taulers de les diferents edicions de la Festa Major i les fotos finalistes dels concursos, entre d’altres.
 
A més, podreu visitar els àlbums de fotos amb les activitats destacades de cada dia a la galeria Flickr i els vídeos resum al Canal YouTube. 
 
Concursos 2.0
L’Ajuntament ha convocat  aquesta Festa Major tres concursos 2.0 de fotos i vídeos: el concurs de selfies a Twitter, que ja ha acabat avui el termini de presentació,  el III Concurs de fotos a Facebook, i un de vídeos i fotos a Instragram, encara en curs. El guanyador o guanyadora de cada concurs obtindrà 150 euros. Consulteu les bases i omplim de Festa les xarxes.