Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Les Fonts es mou per l’ensenyament en català

Sant Quirze per la Independència omple el poliesportiu amb un acte reivindicatiu per la qualitat de l'escola catalana


Les Fonts es mou per l’ensenyament en català

El poliesportiu de Les Fonts es va omplir divendres per acollir l’acte reivindicatiu per l’ensenyament en català, organitzat per Sant Quirze per la Independència. La iniciativa es va centrar en el foment de l’ensenyament de qualitat amb tots els recursos, sense retallades i amb tot el professorat necessari.
L’acte va començar amb un espectacle infantil a càrrec d’en Rah-mon Roma. A continuació, els gegants de Les Fonts van fer una passejada, que va incloure la inauguració del mural que s’havia pintat a l’exterior de l’escola Pilarín Bayés. Es tracta de dibuixos de l’artista que dóna nom al centre, amb la intenció de mostrar aquesta protesta. El mural s’ha estat preparant aquests dies previs.

La part amb més contingut reivindicatiu la van protagonitzar els parlaments d’alguns dels assistents. En primer lloc, David Sánchez, director de l’escola Pilarín Bayés; Xavier Olivella, membre de la junta de la Federació de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya; Glòria Díez, professora d’institut durant 36 anys i, finalment, l’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras.

Sant Quirze per la Independència va llegir les bases de Gramenet que donen els fonaments de l’ensenyament i la cultura a la futura República Catalana. Des de les sectorials d’Educació i Cultura de l’Assemblea Nacional Catalana, i amb el suport d’un equip d’experts, l'ANC ha redactat aquest document. A través de la plataforma Change.org, i en nom de l’assemblea, es demanen adhesions a aquestes bases.

L’acte va finalitzar amb un to festiu, amb l'actuació musical de La Corranda.