Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament crea un registre d’aportació de recursos per l’acolliment de refugiats de Síria

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, trasllada al ministre d’Exteriors de l’Estat espanyol la seva preocupació per la gestió d’aquest drama humanitari


L’Ajuntament crea un registre d’aportació de recursos per l’acolliment de refugiats de Síria

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha creat un registre de persones que vulguin oferir qualsevol tipus de recurs per donar suport als refugiats de la guerra de Síria. Mitjançant un formulari, l’Oficina d’Atenció Ciutadana recull les dades d’aquelles persones que puguin oferir tot tipus de recursos: econòmics, professionals (advocats, traductors…) o materials, com ara acollida els primers dies o allotjament.

D’aquesta manera, l’Ajuntament dóna així un primer pas per sumar-se a les ciutats i pobles que aposten per donar suport a aquests refugiats que fugen de la guerra i busquen asil a Europa. En aquest sentit, aquesta tarda se celebrarà una Junta de Portaveus per posar sobre la taula la iniciativa i concretar la gestió dels recursos.

Per la seva part, l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha fet arribar una carta al ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, traslladant la seva preocupació pel drama humanitari que suposa aquesta guerra i, especialment, per la reacció del Govern d’Espanya. En nom del govern municipal de Sant Quirze, l’alcaldessa lamenta que Espanya hagi discrepat de les quotes de refugiats que proposa Brussel·les i exigeix al govern central que faci un exercici de dignitat per ser capaç de reaccionar i acollir. El nostre país, Catalunya, sempre ha estat un indret d’acollida on gent d’arreu ha cercat la seva oportunitat, i en una situació com la que vivim aquesta hauria de ser l’actitud de tots els països d’Europa.

Si voleu donar suport als refugiats i disposeu d’algun tipus de recurs, podeu facilitar les vostres dades al següent FORMULARI