Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Junta de Portaveus acorda presentar al ple una moció de suport a l’acollida de la població refugiada

Tots els grups manifesten la seva preocupació per aquesta situació i la necessitat d’aplicar-hi polítiques actives


La Junta de Portaveus acorda presentar al ple una moció de suport a l’acollida de la població refugiada

L’Ajuntament presentarà al proper ple una moció de suport a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes a la Mediterrània. L’acord és fruït de la Junta de Portaveus celebrada ahir a la tarda on tots els grups es van posicionar a favor de manifestar la preocupació per la crisi humanitària que està tenint lloc i aplicar-hi polítiques de suport. En aquest sentit, el govern local treballa aquests dies la moció, de manera que pugui ser presentada per a la seva aprovació al ple de setembre.
L’acord instarà al Govern espanyol a demanar una major dotació de recursos a la Unió Europea per suport jurídic, assistència, acollida i integració social i que s’estableixin mecanismes perquè es transfereixin a les administracions municipals per a la gestió descentralitzada. Així, també sol•licita augmentar el nombre de places d’asil; incrementar fins als 24 mesos el període d’acollida de les persones sol•licitants i donar suport als països d’asil. De la mateixa manera, la moció planteja sol•lictar al Govern de la Generalitat de Catalunya l’actualització de la dotació pressupostària del Pla de Protecció Internacional a Catalunya, adequant-lo a la situació actual, així com formar les persones dels municipis que s’hauran de fer càrrec del suport i l’atenció a les persones que es trobin en aquesta greu situació.
L’acord també contempla altres punts destacats com ara l’elaboració de plans d’acollida municipals per incorporar-hi l’asil; donar suport a les entitats que treballen en aquest sentit o endegar i garantir polítiques municipals de cooperació al desenvolupament amb vocació transformadora, entre d’altres.
Recordem que l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha creat un registre de persones que vulguin oferir qualsevol tipus de recurs per donar suport als refugiats de la guerra de Síria. Mitjançant un formulari, l’Oficina d’Atenció Ciutadana recull les dades d’aquelles persones que puguin oferir tot tipus de recursos: econòmics, professionals (advocats, traductors…) o materials, com ara acollida els primers dies o allotjament.
Si voleu donar suport als refugiats i disposeu d’algun tipus de recurs, podeu facilitar les vostres dades en aquest formulari.