Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze viu la Diada Nacional més participativa de la Història

Un miler de persones va participar a la Marxa de torxes per la Independència


Sant Quirze viu la Diada Nacional més participativa de la Història

Sant Quirze del Vallès va viure una Diada Nacional molt especial. Els actes van començar dijous 10 de setembre al vespre, amb la marxa de torxes organitzat per Sant Quirze per la Independència. Un miler de persones van participar activament en aquest acte que es va iniciar a la plaça d'Anselm Clavé  amb una encesa de torxes, i, a continuació van recorrer diversos carrers  del municipi. El recorregut va finalitzar al parc de les Morisques, on l'entitat de nova creació creació Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI), va hissar l'estelada. La hissada va comptar amb l’acompanyament musical de l’intèrpret Eduard Coll i Pagès, al fiscorn. Segons dades facilitades per la Policia Local, es calcula que unes 1.000 persones van participar a la marxa. Just després, la comitiva es va desplaçar a la Patronal, on Sant Quirze per la Independència va llegir un manifest que va donar pas a l’actuació del grup santquirzenc Standardsduet, que va versionar cançons de Lluís Llach. L’acte va acabar amb un sopar a càrrec dels Mandukos. 

Ja el divendres, dia 11 de setembre, la Diada va començar a les 9.30 hores amb l’esmorzar popular d’ERC al monument de Rafael Casanova, situat a la plaça 14 d’abril. A les 11 del matí, es va celebrar allà mateix la tradicional ofrena floral. Aquest acte institucional, presidit pel Consistori, va finalitzar amb diverses peces musicals que va interpretar la Societat Coral Il·lustració Artística. La Colla de Geganters i Grallers de Sant Quirze va posar el punt i final festiu a la jornada amb un animat cercavila. Just després, 16 autocars organitzats per Sant Quirze per la Independència van sortir per participar a la Via Lliure de Barcelona tot convertint la Diada d’enguany en la més participativa que es recorda a Sant Quirze.

Podeu consultar les imatges de la Marxa de Torxes i la Diada Nacional de Catalunya al següent enllaç.


A continuació, podeu veure dos vídeos realitzats pel santquirzenc Josep Busqueta, de www.elsot.cat, que il·lustren la Diada Nacional a Sant Quirze del Vallès.