Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Inici del nou curs escolar 2015-2016

Els alumnes de primària i secundària tornen avui a les aules


Inici del nou curs escolar 2015-2016

Els passadissos i les aules de les escoles de Sant Quirze s’han tornat a omplir de corredisses i rialles dels més de 2.300 alumnes que han iniciat avui el curs escolar 2015-2016. Les sis escoles del municipi, Purificació Salas, El Turonet, Onze de Setembre, Pilarín Bayès, Taula Rodona i Lola Anglada han obert, aquest matí, les seves portes després de l’estiu, època que ha servit per posar al dia els centres amb diferents actuacions d’obres i serveis de manteniment.
L’obra més important, per la millora que comporta en els accessos, és la que s’ha realitzat a l’avinguda del Vallès , que completa una ronda verd al voltant dels diferents equipaments municipals de la zona, com ara la biblioteca o el gimnàs, i que adequa definitivament l’accés a l’escola Purificació Salas i al nou institut.
Inici de curs als instituts
També avui comença el curs escolar pels estudiants de secundària, amb la novetat que enguany s’estrena el nou institut Salas Xandri, amb 59 alumnes de 1r d’ESO. Per la seva part, l’Institut Sant Quirze inicia el curs amb un total de 788 alumnes d’ESO i 164 alumnes que cursaran batxillerat.
Altres centres educatius
Com a novetat del nou curs, l’Escola Municipal d’Adults L’Olivera s’ha traslladat a la Masia de Can Barra. Aquest espai facilitarà el desenvolupament dels projectes de l’escola, tant els estrictament acadèmics i formatius, com els culturals i de cohesió social. L’escola arrenca amb un potencial de 400 alumnes i 22 programes formatius.
Pel que fa l’Escola Municipal de Música obre aquesta tarda les seves portes amb un total de 171 alumnes que estudiaran diferents nivells de llenguatge musical, segons l’edat, i l'aprenetatge d'instruments musicals com ara el clarinet, la flauta, la guitarra espanyola i l'elèctrica, el piano, el saxo, la viola, el violí i el violoncel.
L’Escola Bressol Municipal El Patufet també comença avui a funcionar amb l’horari habitual després d’una setmana amb jornades breus d’adaptació escolar . El Patufet té actualment 143 alumnes que ocupen la totalitat de les places ofertades.