Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament retira les estelades de la façana a petició de la Junta electoral de Zona

Les banderes no es podran tornar a col·locar fins passades les eleccions del 27 de setembre


L’Ajuntament retira les estelades de la façana a petició de la Junta electoral de Zona

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, atenent al compliment de l’acord de la Junta Electoral Provincial de Barcelona, ha retirat les dues estelades que onejaven a la façana del Consistori.
La Junta Electoral de Zona de Sabadell ha tramés l’acord adjunt de la Junta Electoral Provincial de Barcelona (núm. 293/579), que determina que en compliment de l’obligació de neutralitat dels poders públics no es poden col•locar en edificis públics o en locals electorals símbols que puguin considerar-se partidistes i que, per tant, tots els Ajuntaments que tinguin penjada l’estelada han de procedir a retirar-la en compliment de la llei. Tal decisió ja va ser presa per la Junta Electoral Central aquest mes de maig, amb motiu de la campanya per  les eleccions municipals. Ara, immersos en el procés electoral que culminarà el proper 27 de setembre amb les eleccions autonòmiques plebiscitàries, s’ha revalidat aquesta decisió.
Així doncs, les dues banderes no podran  tornar a ser penjades a l’Ajuntament fins passades les properes eleccions, i tampoc podran ser col•locades en els col•legis electorals on, el dia 27 s’hi ubicaran les urnes.
Tot i acatar-la per imperatiu legal, l’equip de govern discrepa de l’opinió de la Junta Electoral ja que no concep l’estelada com un símbol partidista, sinó com el símbol que representa la lluita d’un poble que fa tres-cents anys que pateix l’opressió espanyola, i que el principal objectiu és poder deixar d’utilitzar-la, ja que significaria que  s’ha aconseguit la plena sobirania.