Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Neix el web www.sqvsostenible.cat

El projecte té l’objectiu de convertir-se en una plataforma de referència al municipi en la tasca d’impuls i foment de la sostenibilitat


Neix el web www.sqvsostenible.cat

Ahir dimarts, dia 26 d'octubre, es va posar en funcionament un nou web municipal, www.sqvsostenible.cat. L’acte de presentació es va dur a terme ahir mateix a la Sala d’Actes del Centre Cívic Can Feliu a les 19:30 hores. El tinent d’alcaldia de territori, Pep Llamas, el primer tinent d’alcaldia, Antoni Rebolleda, i l’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, van presidir aquest acte davant d’una vintena d’assistents.

Llamas va afirmar que aquest projecte neix “com a conseqüència de la voluntat de l’Ajuntament de Sant Quirze d’establir un model de municipi equilibrat, responsable amb el medi ambient i créixer a partir d’un denominador comú com és la sostenibilitat”.

Rebolleda va convidar a la ciutadania a “participar activament en aquest projecte aportant opinions i comentaris per tal que entre tots puguem aconseguir tenir un municipi que sigui responsable i mediambientalment sonstenible”.

Finalment, l’alcaldessa va afirmar que “a banda de l’activació d’aquest nou web, l’Ajuntament redactarà un pla de sostenibilitat. Aquest document pautarà en el temps un seguit d’actuacions destinades a millorar el grau d’excel·lència de la vila en matèria mediambiental i de sostenibilitat. L’objectiu fonamental serà proporcionar a Sant Quirze un full de ruta a seguir per tal d’anar fent realitat les línies estratègiques de creixement responsable i desenvolupament sostenible establertes en el Pla d’Acció Municipal (PAM)”.

Just després, Mundi va donar pas als dissenyadors d’aquest nou web, membres de l’empresa Mirada Local, els quals van explicar les línies bàsiques del web. Ells van comentar que aquest projecte, anomenat l’Oficina SQV Sostenible, ha estat creat a partir de tres enfocaments: “Què fa Sant Quirze pel medi ambient?”, “Què fas tu pel medi ambient?” i “Finestra al món sostenible”.

En el primer apartat, s’abordarà l’actualitat municipal i els projectes de futur relacionats amb la sostenibilitat. En la segona secció, es dóna l’oportunitat d’opinar i participar mitjançant el “Mur de la Sostenibilitat”, calcular les emissions de CO2 que emet cadascú des que es lleva fins que se’n va a dormir o reflexionar sobre les bones pràctiques mediambientals.

Finalment, en el tercer apartat, s’hi podrà trobar actualitat internacional sobre la sostenibilitat, documentació i enllaços de referència d’aquest àmbit, un glossari per entendre conceptes potser una mica desconeguts fins ara, i una entrevista a una persona que destaca en aquesta matèria ja sigui pels seus coneixements, el seu perfil professional o la responsabilitat que sosté.

Mitjançant la centralització i aglutinació de tota aquesta informació, l’Oficina SQV Sostenible té l’objectiu de convertir-se a mig termini en una plataforma de referència al municipi en la tasca d’impuls i foment de la sostenibilitat.

Com es pot veure en el mateix espai web, també s’ha dissenyat un logotip que representa gràficament el concepte “Sant Quirze del Vallès, Municipi sostenible”. Aquest element gràfic, encarnat en una dent de lleó, tindrà la funció d’erigir-se en símbol representatiu d’aquest model de municipi que l’Ajuntament té la voluntat d’assolir.

El nou web, www.sqvsostenible.cat, ja es troba activat des d’ahir mateix per tal que la ciutadania el descobreixi i hi participi.
 

A continuació, podeu veure un vídeo sobre la presentació de l'Oficina SQV Sostenible: