Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Una vintena de joves assisteixen a la sessió informativa sobre el Programa de Garantia Juvenil

El servei de Joventut forma part de la Xarxa d’Impulsors del Programa


Una vintena de joves assisteixen a la sessió informativa sobre el Programa de Garantia Juvenil

Una vintena de joves han assistit aquest matí a la sessió informativa sobre el Programa de Garantia Juvenil de Catalunya (PGJC) que el servei de Joventut, amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Occidental, ha organitzat al Centre Cívic Can Feliu. Durant la xerrada, una tècnica del Consell Comarcal ha explicat als assistents l’objectiu i el funcionament del programa, així com els requisits per formar-ne part i el procediment per inscriure’s.
El PGJC és una iniciativa impulsada per la Comissió Europea, el ministeri de Treball i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per incentivar la inserció laboral dels joves menors de 30 anys.

El Canya Jove forma part de la Xarxa d’Impulsors del sistema de Garantia Juvenil i compta amb el suport  tècnic del Consell Comarcal del Vallès Occidental. El servei de Joventut facilitarà la inscripció dels joves al Registre Únic del Sistema de Garantia Juvenil, informarà i assessorarà sobre el Programa, realitzarà una entrevista inicial i acompanyarà els joves participants durant tot el procés.
 

Els requisits per formar part del programa són:
- Tenir la nacionalitat espanyola o ser ciutadans de la Unió o dels Estats que formen part de l'Acord Econòmic Europeu, o Suïssa, que es trobin a Espanya en exercici de la lliure circulació i residència. També podran inscriure's els estrangers titulars d'una autorització per residir en territori espanyol que habiliti per treballar.
- Estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya
- Tenir entre 16 i 29 anys. També està adreçat a persones amb una discapacitat igual o superior al 33%.
- No haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol•licitud.
- No haver rebut accions educatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol•licitud.
- No haver rebut accions formatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol•licitud.
- Presentar una declaració expressa de tenir interès a participar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, adquirint un compromís de participació activa en les actuacions que es desenvolupin en el marc de la Garantia Juvenil.
Un cop feta la inscripció, si es compleixen els requisits, la Generalitat oferirà al jovent sol•licitant la possibilitat de participar en un programa per millorar la incorporació al mercat de treball. Aquests programes poden ser accions formatives, pràctiques laborals, ofertes de feina o un itinerari d'emprenedoria.
Per a més informació, podeu consultar la pàgina http://garantiajuvenil.gencat.cat/