Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

L’Ajuntament s’adherirà demà al Fons Català de Cooperació per donar suport a l’acollida de població refugiada

La Mesa de Cooperació ha acordat destinar més de 3.500€ a les persones refugiades en ruta


L’Ajuntament s’adherirà demà al Fons Català de Cooperació per donar suport a l’acollida de població refugiada

El Ple de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès aprovarà en la sessió ordinària del mes de setembre l’adhesió al Fons Català de Cooperació per tal que el poble consti com a municipi d’acollida de la població refugiada. Alhora, la Mesa de Cooperació ja ha acordat destinar 3.539,90€, corresponents al 50% de l’import dedicat a emergències del 0,7% del pressupost municipal, que és la part que es destina per realitzar projectes en pobles de països desfavorits i gestionats per entitats locals. Aquests més de 3.500 euros s’empraran per donar suport als refugiats i refugiades que es troben en ruta.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, al qual s’adherirà demà l’Ajuntament, és una organització formada per ens locals que actua com a instrument de coordinació dels esforços dels consistoris catalans en els casos d’actuacions en situació d’emergència.

Com ajudar?

Les persones que vulguin donar suport a les persones refugiades poden omplir el formulari en línia o bé adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana per oferir qualsevol tipus de recurs, que pot ser econòmic, professional (advocats, traductors…) o material, com ara acollida els primers dies o allotjament.