Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Autorització excepcional per a la caça nocturna de senglars

Diversos veïns han avisat sobre la seva presència en diferents punts del nord del municipi


Autorització excepcional per a la caça nocturna de senglars

Arran dels avisos veïnals dels darrers dies per presència de senglars a diferents punts urbans del nord del municipi, fins i tot dins d’un habitatge particular al sector de can Pallars, a petició de l’Ajuntament, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha autoritzat excepcionalment la Societat de Caçadors de Sant Quirze a caçar aquests animals establint dos punts d’aguait nocturn.

L’autorització d’Agricultura és vigent des del dia 23 de setembre fins al 9 d’octubre de 2015 i estableix 2 punts d’aguait al nord del municipi. La modalitat de caça amb aguait nocturn és la més segura per tractar-se d’una zona urbana, i consisteix en que durant les nits es posin 2 caçadors amb una única arma de foc i un focus de llum en cadascun dels punts. Per a aquestes actuacions, el Departament, coordinadament amb el Servei municipal de Medi Ambient i la Policia Local, ha autoritzat 10 membres de la Societat de Caçadors amb llicència de caça i exigeix la recollida del terra dels cartutxos i estris utilitzats.

L’objectiu d’aquestes actuacions és controlar la població de senglars i fer compatible la vida animal amb l’hàbitat humà al nostre municipi.