Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

L’espectacle musical “Viatge Barroc” dóna el tret de sortida a la Setmana Cultural de la Gent Gran

Fins al 3 d’octubre s’organitzen una sèrie d’activitats per tal que la gent gran de Sant Quirze comparteixi moments de lleure, cultura i reflexió


L’espectacle musical “Viatge Barroc” dóna el tret de sortida a la Setmana Cultural de la Gent Gran

El passat dilluns 28 de setembre, el Casal d’Avis va acollir la inauguració de la Setmana Cultural de la Gent Gran, certamen que cada any organitza l’Ajuntament, amb la col•laboració de diverses entitats amb l’objectiu que la gent gran de Sant Quirze comparteixi moments de lleure, cultura i reflexió. L’acte va començar amb el discurs de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i de la primera tinent d'Alcaldia de l'Àrea de Drets Socials i regidora d'Habitatge, Benestar i Gent Gran, Marta Baldrich. Les dues van destacar la importància de la gent gran en la societat actual per la seva experiència i ajuda i van demanar als i les assistents que es mantinguin actius “no només aquesta setmana sinó també la resta de l’any” per la seva salut i benestar.

Les paraules de l’alcaldessa i la regidora van donar pas a l’actuació del quartet de corda Trio de Quatre. Cèlia Raspall, al violí barroc, acompanyada de Marc de la Linde, a la viola de gamba, Carles Blanch, a la tiorba i guitarra barroca i Joan Castillo, al clavecí, van ser els encarregats d’interpretar l’espectacle “Viatge Barroc”. Els i les assistents, que van omplir la totalitat de la sala d’actes del Casal d’Avis, van gaudir d’aquesta interessant actuació encuriosits pels originals instruments que tocaven els músics.

Aquest va ser el tret de sortida d’una setmana plena d’activitats variades. Dimarts es va disputar  un torneig de billar i petanca entre els equips del Casal d’Avis i el Casal Sant Josep de Sabadell. Avui dimecres 30 de setembre es durà a terme la conferència "Artie Shaw, de Nova York a Begur. Setze anys de música extraordinària 1938-1954", a càrrec de l’Aula d’Extensió Universitària. Demà dijous 1 d’octubre tindran lloc el tradicional homenatge  a les persones de 90, 95 i 100 anys i un espectacle d’animació a càrrec de Perico nas de mico. L’Associació Amics de la Música també organitza l'audició musical de "Mar i Cel" de Dagoll Dagom aquest divendres.

Finalment, dissabte al matí se celebraran al gimnàs de l’Institut les Resiolimpíades, una sèrie de proves estimulatives, físiques i sensorials entre els usuaris i usuàries dels centres residencials de Sant Quirze i, a la tarda, la Setmana Cultural de la Gent Gran acabarà amb ball i un refrigeri al Casal d’Avis.

Totes les activitats són gratuïtes i se celebraran al Casal d’Avis a excepció de les Resiolimpíades. La Setmana Cultural de la Gent Gran està organitzada per l’Ajuntament de Sant Quirze, amb la col·laboració del Casal d’Avis, Amics de la Música, Aula d’Extensió Universitària, Nuevos Pasos, Residència Verge del Carme, Residència Assís i Llar d’Avis Sant Quirze.

Podeu consultar el Programa d'Activitats de la Setmana Cultural de la Gent Gran 2015.