Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Sant Quirze del Vallès compta amb 12 nous contenidors d’oli domèstic

Des de l’any 2009, amb la instal·lació dels primers contenidors taronges a la ciutat, s’han recollit un total de 12.170 kg d’oli usat de cuina a Sant Quirze


 Sant Quirze del Vallès compta amb 12 nous contenidors d’oli domèstic

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, conjuntament amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, ha ampliat el número de contenidors de recollida selectiva d’oli domèstic a la ciutat que, a partir d’avui, ha passat de tenir 3 a 15 contenidors de color taronja.


Ara els ciutadans de Sant Quirze del Vallès tenen més a prop la possibilitat de reciclar l’oli de cuina usat dipositant-lo a algun dels dotze nous contenidors que han estat situats a:

-       Avinguda Vallès – Plaça de la Bigorra

-       C/ Frederica Montseny, amb Joan Oliver, al costat de l’àrea d’aportació.

-       Av. Pau Casals, 90 – costat La Patronal

-       Passeig de Can Barra, 20 – C/ Font d’en Macià

-       Plaça Catalunya amb Avinguda Antoni Gaudi costat dret

-       Ronda Arraona, 18, al costat Escola Purificació Salas

-       Ronda Arraona – Avinguda Can Pallàs

-       C/ Sabadell amb C/ Bellaterra

-       C/ Vallcorba, 1

-       Avinguda Egara amb C/Garraf

-       C/Travessera amb C/Terranova

-       C/Bages amb C/Segarra. Escola Lola Anglada

Aquests nous punts de recollida es sumen als tres que ha hi havia situats al Parc de les Morisques, a l’Escola Onze de Setembre (C/Castanyers) i al C/Josep Mitats – Passeig de la Riera (Les Fonts). A més, també podran seguir portant l’oli a la deixalleria municipal com fins ara.

Reciclar bé l’oli de cuina usat és un benefici mediambiental, econòmic i social per tothom

L’oli per cuinar és un producte d’ús habitual a les nostres llars, comú a la cuina mediterrània i un aliment molt saludable, però un cop utilitzat, si no es separa correctament, pot arribar a ser molt perjudicial pel medi ambient.

L’oli de cuina usat no es pot llençar per l’aigüera, un litre d’aquest oli pot contaminar al voltant d’un milió de litres d’aigua. A més provoca problemes en el manteniment de les depuradores que tracten les aigües residuals, fa malbé les canonades i perjudica el manteniment de la xarxa de clavegueram.

 Reciclar l’oli domèstic és molt fàcil i té recompensa, suposa un estalvi econòmic i mediambiental per tothom. Només cal acumular l’oli usat en un recipient de plàstic, tancar-lo bé i portar-lo al contenidor de color taronja més proper.

Un cop separat selectivament, l’oli recollit es recicla i el seu tractament permet transformar un residu brut i contaminant en un combustible net i respectuós amb el medi ambient: el biodièsel. D’aquesta manera, també es redueixen els gasos d’efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització.

Al Vallès Occidental, la recollida dels contenidors, el manteniment i la logística del servei comarcal la porten a terme dues empreses d’inserció sociolaboral, CIPO a la zona est de la comarca i Fupar a la zona oest. Amb aquest servei el Consorci de Residus aposta per oferir sortides professionals a persones amb risc d’exclusió social i laboral.

Una resposta positiva en la recollida selectiva d’oli domèstic per part de la ciutadania a Sant Quirze del Vallès

Des de l’any 2009, amb la instal·lació dels primers contenidors taronges a la ciutat, s’han recollit un total de 12.170 kg d’oli usat de cuina. Això es tradueix en una mitja de recollida de 2.000 kg anuals fins el 2014.

Aquestes dades posen de manifest la bona participació de la ciutadania en el reciclatge de l’oli de cuina. I gràcies a l’increment en el nombre de punts de recollida amb els 12 nous contenidors, es pretén fer més fàcil la separació selectiva d’aquest residu i augmentar-ne la recollida considerablement.