Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El barri de Les Fonts ha celebrat la Festa Major amb una oferta per a tots els públics

Actuacions novedoses i actes tradicionals han protagonitzat uns dies molt participatius


El barri de Les Fonts ha celebrat la Festa Major amb una oferta per a tots els públics

El barri de Les Fonts ha celebrat la seva Festa Major aquest cap de setmana. L’Ajuntament de Sant Quirze, conjuntament amb les entitats del barri, han organitzat una festa orientada a tots els públics.
La recepció ciutadana, celebrada dijous 1 d’octubre, va donar el tret de sortida a la celebració, en el marc d’un acte presidit de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras. El Centre Cívic Torre Julià va acollir la benvinguda, oberta a tota la ciutadania. Divendres, el correfoc dels Diables de Sant Quirze, va posar la nota tradicional i popular a la festa. A continuació, i com a novetat d’enguany, la pista poliesportiva va acollir actuacions de grups de música de Les Fonts: The Fox 196, Quadrastorm i el DJ Arnau Ariza van fer ballar tots els assistents.
Dissabte, la cursa popular va comptar també amb una elevada participació. Els corredors Marc Otero, Marc Graells i Jordi Mateu, van aconseguir les tres primeres posicions en la seva categoria, per aquest ordre, esdevenint els primers a creuar la línia de meta.
A migdia, un dinar de Festa Major a base de botifarra amb mongetes va servir per reposar energies, i per continuar la festa, actuació infantil a càrrec de Roleguita i Boquerón, que va continuar amb sopar a la fresca i l’actuació de la Peña de la Tortilla.
Diumenge va tenir lloc la tradicional demostració gastronòmica de paelles, també amb un èxit de participants, consolidant-se així un dels actes més tradicionals de la Festa Major. En la mateixa línia, com a referent de la festa cal remarcar la inauguració d’una font. En aquest cas, la Font de l’Alba, ubicada darrera la capella de Can Falguera. Es tracta d’una font que es trobava allunyada del nucli urbà i que formava part de la finca de Can Ribas. Antigament, la gent orgnaitzava berenars doncs l’aigua era totalment potable. Els moviments de terra a la finca, però, van tapar la sortida d’aigua de la font. Ara, la seva recuperació ja és una realitat. La inauguració va tenir lloc dissabte al matí.
La Festa Major de Les Fonts ha estat  organitzada per l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, l'Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts, la Unión Deportiva Les Fonts, l'Associació Deportiva Penya Les Fonts, la Llar de la Gent Gran de Les Fonts, el Racó de la Dona, la Colla Gegantera de les Fonts, l'Associació Cultural Els Fontins, el Club de Patinatge i Les Fonts Solidària.
Podeu consultar les imatges en aquest enllaç i el video del correfoc en aquest.