Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze viu amb entusiasme una nova edició de la Setmana Cultural de la Gent Gran

La primera edició de les Resiolimpíades s’estrena amb molt bona acollida


Sant Quirze viu amb entusiasme una nova edició de la Setmana Cultural de la Gent Gran

La Setmana Cultural de la Gent Gran ha repetit edició amb èxit. El passat 28 de setembre el Casal d’Avis va acollir la inauguració institucional i, des de llavors, les activitats s’han anat succeïnt amb una important participació, tant dels seus protagonistes com dels familiars i acompanyants. I és que, tal i com va manifestar l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i la primera tinent d’Alcaldia de l’Àrea de Drets Socials i regidora d’habitatge, Benestar i Gent Gran, Marta Baldrich “la importància de la gent gran a la societat actual és bàsica; especialment la seva experiència i ajuda. Per això els animem a estar actius no només aquesta setmana sinó sempre, perquè això millora la seva salut i el seu benestar i, per extensió, la de tots aquells que conformem el seu entorn”.
 
Les paraules de l’alcaldessa i la regidora van donar pas a l’actuació del quartet de corda Trio de Quatre. Cèlia Raspall, al violí barroc, acompanyada de Marc de la Linde, a la viola de gamba, Carles Blanch, a la tiorba i guitarra barroca i Joan Castillo, al clavecí, van ser els encarregats d’interpretar l’espectacle “Viatge Barroc”.

Aquest va ser el tret de sortida d’una setmana plena d’activitats variades, des de torneig de billar, a audicions musicals i conferències. Una de les cites destacables va ser el tradicional homenatge  a les persones de 90, 95 i 100 anys. Enguany, al Casal d’Avis hi van assistir set nonagenaris. La resta, van rebre el seu obsequi de la mà de l’alcaldessa i la regidora Marta Baldrich a les residències.

Primera edició de les Resiolimpíades
Una de les exitoses novetats d’enguany han estat les “Resiolimpíades”. Dissabte al matí el gimnàs de l’Institut va ser l’escenari d’aquesta primera edició que ha comptat amb molt bona acollida. Es tracta d’una competició entre els usuaris i usuàries dels centres residencials del municipi, tot realitzant una sèrie de proves estimulatives, físiques i sensorials. El gimnàs es va omplir de gom a gom per veure els participants que, després de setmanes d’entrenament, van poder posar de manifest les seves actituds. Una experiència molt ben valorada tant pels protagonistes com pels cuidadors, membres de les residències i familiars i amics. A la tarda, la Setmana Cultural de la Gent Gran va finalitzar amb ball i un refrigeri al Casal d’Avis.
 

Podeu consultar les imatges al flickr de l'Ajuntament i el vídeo al canal youtube.