Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Agricultura autoritza nous punts per a la caça nocturna de senglars

Els darrers dies s'han detectat alguns exemplars al torrent de la Font del Pont


Agricultura autoritza nous punts per a la caça nocturna de senglars

El Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya,a petició de l'Ajuntament, ha autoritzat nous punts per a la caça nocturna de senglars, que s'afegeixen als ja establerts el passat mes de setembre. La decisió s'ha pres després que els darrers dies s'hagin observat alguns exemplars de senglar al sector del torrent de la Font del Pont i que aquests animals s’endinsen cada cop més al nucli urbà, Com que l’ús d’armes de foc a la zona urbana és inviable, s’ha decidit establir els punts d’aguait dins l’àrea de caça, per on se sospita que els animals poden accedir al nucli urbà.

Des que es van començar a rebre avisos per presència de senglars prop de la zona urbana, els Agents Rurals, en col·laboració amb la Policia Local i la Societat de Caçadors de Sant Quirze del Vallès, estan fent el seguiment dels animals per valorar l’eficàcia de les actuacions de control. Fins i tot s’ha pogut observar algun exemplar que no s’espanta amb la presència de persones i això pot indicar que hi estan acostumats, potser perquè se’ls ha donat de menjar, cosa que és totalment desaconsellable per al control d’aquests animals.

 

L’autorització d’Agricultura és vigent del 2 al 17 d’octubre de 2015 i estableix 4 punts d’aguait al sector de can Poncic, dins del vedat de caça, els quals se sumen als 2 punts establerts el mes de setembre. La modalitat de caça amb aguait nocturn consisteix en que durant les nits es posin 2 caçadors amb una única arma de foc i un focus de llum en cadascun dels punts. Per realitzar el control, s’han autoritzat 10 membres de la Societat de Caçadors.