Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L’Ajuntament proposa regularitzar les zones d’horta urbana

L’acció es farà amb la col•laboració de les persones que actualment cultiven en alguna zona d’horta del municipi


L’Ajuntament proposa regularitzar les zones d’horta urbana

L’Ajuntament va convocar el passat 5 d’octubre la primera reunió informativa amb les persones usuàries dels horts de los Rosales, de la zona de Colomers i de Can Poncic. Un total de 42 persones, que cultiven en alguna d’aquestes zones d’horta properes a la riera, van assistir a la reunió on els serveis tècnics municipals van informar sobre la prohibició d’extraure aigua de la riera, així com de les obres de neteja de la llera del tram de los Rosales que, en breu, executarà l’Agència Catalana de l’Aigua. Durant la reunió també es va informar de la voluntat de l’Ajuntament de regularitzar la situació dels horts, amb la col•laboració de les persones afectades, amb la finalitat d’aconseguir unes zones d’horta legal, compatibles amb l’ecosistema de la riera, que disposin dels serveis necessaris, i amb parcel•les suficients per permetre que més persones en puguin fer ús.
Tanmateix, l’Ajuntament estableix una hora diària d’atenció a les persones usuàries d’horts, a l’Àrea de Territori i Medi Ambient, de dilluns a divendres, de 12 a 13 hores, per recopilar la informació que les persones afectades puguin aportar, i poder fer així un seguiment, a través de reunions, per debatre i concretar propostes d’ordenació.
 

Proposta d’horta urbana i ecològica
D’altra banda, representants de Sant Quirze del Vallès Natura i Hort Popular de Sant Quirze han presentat a l’Ajuntament una proposta d’horta urbana i ecològica que tindria l’objectiu que persones de diferents col•lectius, com jovent, gent gran o persones amb necessitats socials específiques, puguin desenvolupar l’activitat de cultivar la terra.
Tant l’equip de govern com els serveis tècnics de l’Ajuntament han valorat molt positivament la proposta, i ja s’ha començat a treballar per recopilar informació sobre possibles ubicacions, per valorar el nombre potencial de persones usuàries i definir les infraestructures necessàries.