Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

Sant Quirze, Sabadell, Castellar i Barberà impulsen un projecte per promoure un creixement intel·ligent i sostenible

L'aposta conjunta vol potenciar el disseny en sistemes industrials


Sant Quirze, Sabadell, Castellar i Barberà impulsen un projecte per promoure un creixement intel·ligent i sostenible

Els ajuntaments de Sabadell, Barberà, Castellar i Sant Quirze impulsen un projecte amb per alinear-se en una mateixa direcció i concretar part de l’estratègia de futur del territori i promoure un creixement intel•ligent, sostenible i integrador del territori. L’aposta conjunta se centra en el disseny en sistemes industrials i estarà cofinançada amb fons europeus

 
Els consistoris, amb el suport d’agents locals, han treballat conjuntament per identificar l’especialització econòmica amb millor potencial d'innovació i més opcions per accedir als fons europeus de cohesió 2014-2020, adreçats a millorar el desenvolupament econòmic i la competitivitat territorial. I s’ha decidit que la millor aposta és el disseny en sistemes industrials.
 
Aquesta estratègia territorial de futur s’ha presentant recentment davant representants d’empreses, universitats, agents d’innovació i associacions empresarials. De fet, la seva participació és destacable ja que a través de projectes concrets duts a terme per part de les empreses, entitats i centres tecnològics es podrà accedir a aquests fons europeus. La presentació de l’aposta pel disseny en sistemes industrials s’ha fet en el marc d’una reunió celebrada divenres a Fira Sabadell amb la participació de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i l’alcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster, així com els regidor de Nova Economia de Sabadell, Albert Boada, el tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Economia i Serveis Interns de Sant Quirze del Vallès,  Albert Falgueras, i la regidora de Desenvolupament Econòmic de Castellar del Vallès, Anna Màrmol.  
 
La definició d’aquesta especialització és una condició imprescindible per  presentar-se a la propera convocatòria  d’ajuts en el marc de l’Estratègia d'Especialització Intel•ligent en Investigació i Innovació o RIS3 (Research and Innovation Smart Specialisation Strategy) de la Comissió Europea. A la pràctica, els projectes d’especialització RIS3 constituiran una eina fonamental per a la distribució dels fons europeus i serà una condició perquè cada regió pugui ser-ne beneficiària.