Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

L´Ajuntament de Sant Quirze del Vallès congela els impostos per al 2011 per continuar lluitant contra la crisi

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se situa entre les administracions locals amb la taxa de fiscalitat més baixa


L´Ajuntament de Sant Quirze del Vallès congela els impostos per al 2011 per continuar lluitant contra la crisi

El ple de l´Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha aprovat les ordenances fiscals per al 2011, basades en la congelació dels impostos amb l´objectiu de continuar lluitant contra la crisi, donada la difícil situació econòmica que es pateix arreu.
Així doncs, mitjançant aquestes ordenances, l´Ajuntament materialitza la seva voluntat de continuar recaptant el mateix pels mateixos conceptes.
Pel que fa a l´Impost de Béns Immobles, cal remarcar que dels 11.411 rebuts generats, 10.907 tindran un increment inferior a l´IPC i, d´aquests, 5.832 seran inferiors a l´any passat. Així doncs, malgrat la situació dels ajuntaments és deficitària pel que fa al finançament, cal remarcar l´important esforç que l´Ajuntament fa en la congelació dels impostos doncs, segons fonts municipals, cal continuar invertint en modernitzar el seu funcionament i, per tant, millorar la gestió així com també dur a terme operacions que provoquin un augment en els ingressos atípics, com és el cas dels lloguers i aprofitaments de terrenys municipals i determinades modificacions urbanístiques.
Cal remarcar que l´Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se situa entre les administracions locals amb la taxa de fiscalitat més baixa. Els barems legals obliguen pel que fa a l´IBI a situar-la entre el 0,40 i l´1,19, i Sant Quirze se situa en el 0,5053. Això suposa una rebaixa del 12% del tipus respecte de l´any passat.
Respecte la taxa d´escombraries, les ordenances aproven un increment del 3,5%, per assegurar que l´índex de cobertura del servei no pot baixar del 40%. Donat el perfil de Sant Quirze del Vallès, el tancament de l´abocador de Collcardús i la nova utilització del CTR (Centre de Tractament de Residus), el preu de tractament per tona ha passat dels 42 a una previsió d´entre 55 a 60 euros. Això suposa, per tant, un increment en el rebut mig del ciutadà, entorn els 4,2 euros en el rebut, el que diàriament es traspola en un augment d´un cèntim al dia per recollir els 4,5kg d´escombraries que genera de mitjana un habitatge, dels quals 1,5kg passen a ser tractats.
Pel que fa a altres ordenances, l’impost de circulació i el de vehicles de tracció mecànica es mantenen igual que al 2010. També es manté l’Impost d’Activitats Econòmiques i les bonificacions per a les empreses que generin ocupació indefinida i per a les que s’instal•lin al municipi. Aquestes últimes poden arribar a gaudir d’una bonificació del 50% d’aquest impost si creen llocs de treball indefinit.
Les Ordenances Fiscals per a l’exercici 2011 es van aprovar inicialment amb els vots favorables de CiU i PSC. Mentre que ERC, ICV-EUiA i PP van votar en contra.